Το Ανθρωπάκι του Ριζοσπάστη ξαναχτύπησε

Standard

ImageΤο Ανθρωπάκι -εκείνο δα που  δεν υπογράφει με το όνομα του αλλά με αρχικά που παραπέμπουν στον  πατερούλη των λαών Στάλιν, ξαναχτύπησε  από τον «Ριζοσπάστη» και μέρες που είναι δεν με αφήνει να αγιάσω.

Όπως συνήθως χτύπησε με τη γνωστή του μέθοδο των λογικών αυθαιρεσιών που τίποτε δεν έχουν να κάνουν ούτε με την διαλεκτική, αλλά ούτε  καν με την μηχανιστική  λογική.

-Εισαγωγικά, ως εκ της θέσεώς του οφείλει, παραπέμπει στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, για να εντάξει  εκ προοιμίου και συνομωσιολογικά, στα σχέδια του αστικού πολιτικού συστήματος, που «σκοπό έχουν τη χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική », όσους έχει βάλει στο στόχαστρο.

-Ακολουθεί δεύτερη  αυθαιρεσία με βάση την οποία αριστεροί δικαιούνται να αποκαλούνται μόνον όσοι έχουν πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης από το κόμμα του. Διαφορετικά πρόκειται για αυτοαποκαλούμενες σε εισαγωγικά «αριστερές δυνάμεις».

-Τρίτη  συμπυκνωμένη αυθαιρεσία συνδυασμένη με περίσσιο θράσος: Η εναντίωση στη δημιουργία του ΣΥΝ, στη συμμετοχή στην κυβέρνηση Τζανετάκη, και στην  Οικουμενική που η νυν ηγεσία του κόμματος υιοθέτησε με περίσσιο πάθος και την οποία ακόμη δεν έχει επισήμως αυτοκριτικά καταγγείλει μετά από 24 χρόνια, χαρακτηρίζεται με αντι-ΚΚΕ επίθεση, και κατ’ επέκταση με επίθεση κατά της εργατικής τάξης!!!! (Με την ίδια λογική θα πρέπει να  στρέφονταν κατά της εργατικής τάξης και οι Ρώσοι εργάτες που αντέδρασαν στη συμμετοχή της κυβέρνησης συνασπισμού του Μάη 1917) .  Με αυτόν τον τρόπο τεκμαίρεται και η άρνηση, όχι μόνον κάθε συνεργασίας, αλλά ακόμη και σημείου επαφής με όσους τάχθηκαν το 89 κατά αυτής  της ταξικής συνεργασίας και μάλιστα σε κυβερνητικό  επίπεδο. «Αν είναι δυνατόν».

-Τέταρτη αυθαιρεσία: Η προτεινόμενη συνεργασία των αντιιμπεριαλιστικών –αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, η οποία άλλωστε προβλέπεται από το μέχρι σήμερα ισχύων πρόγραμμα του κόμματος το οποίο και επιχειρείται να καταργηθεί στο επερχόμενο Συνέδριο του, ταυτίζεται αυθαιρέτως με πρόταση διαμόρφωσης Μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη χειρότερα με διεκδίκηση κυβέρνησης στα πλαίσια του καπιταλισμού- κάτι σαν κυβέρνηση Τζανετάκη ή Ζολώτα, δηλαδή.

-Αυθαιρεσία πέμπτη: Άρνηση της θεμελιακής μαρξιστικής αρχής το «Είναι καθορίζει τη συνείδηση», και μηχανιστική ερμηνεία της αποδοχής της με ταύτιση της εργατικής  ταξικής συνείδησης με την καπιταλιστική.!!!!!

-Αυθαιρεσία έκτη: Θεωρείται ενίσχυση του κυβερνητισμού –αλήθεια ποιος  κλασικός και πού αναφέρει αυτόν τον όρο; – και αυταπάτη ότι με την κοινοβουλευτική διαδικασία -στην οποία συμμετέχει το ΚΚΕ, αλλά υποστήριζε  και ο Λένιν και οι κλασικοί-  μπορεί να γίνονται ρήξεις μέσα στον καπιταλισμό. Ταυτόχρονα όποιος –όπως εν τη πράξει το ΚΚΕ-  θεωρεί ότι πρέπει να αξιοποιείται και αυτή η διαδικασία, κατηγορείται αυθαιρέτως ότι περιορίζει την επανάσταση σε αυτήν.

– Αυθαιρεσία έβδομη: ο αντικαπιταλιστικός –αντιιμπεριαλιστικός πόλος που προτείνω  θεωρείται ότι δεν θίγει τον καπιταλισμό , τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, όταν εκτός του τίτλου του περιέχει στο προτεινόμενο πρόγραμμά του –όπως άλλωστε εκτενώς το παραθέτω στο βιβλίο μου «Από την κρίση στην επανάσταση» [1] – , μεταξύ άλλων ευρύτατες  κοινωνικοποιήσεις σε συνδυασμό με μέτρα κατά του κεφαλαίου , αποχώρηση από την ζώνη ευρώ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Και όλα αυτά ενταγμένα σε μια λογική επαναστατικού τσακίσματος της   αστικής κρατικής μηχανής.

-Αυθαιρεσία όγδοη, λίαν συνήθης για το Ανθρωπάκι, χρησιμοποιείται εκτός τόπου και χρόνου, την στάση του Λένιν για να αναιρέσει τον λενινισμό. Έτσι παρομοιάζει τη σημερινή κατάσταση στην πατρίδα μας με εκείνη του  Απρίλη του 1917 στη Ρωσία, με την επανάσταση να είναι προ  των πυλών, και τα Σοβιέτ να έχουν τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού!!!!

Τι θέλω και ασχολούμαι, θα πει κανείς, με το Ανθρωπάκι.  Απάντηση . Με πονάει, και αντιδρώ και με αυτόν τον τρόπο στην επιχειρούμενη από καθοδηγητές όπως εκείνο ,  διάλυση, μετά από εκείνη της Τυποεκδοτικής, του τηλεοπτικού 902, του Ριζοσπάστη, και του ίδιου του ΚΚΕ . Ας το καταλάβουν καλά. Τίποτε από αυτά δεν είναι ούτε ιδιοκτησία τους ούτε το μουστάκι τους, και δεν δικαιούνται να τα διαχειρίζονται  ως τέτοια.

  Γιώργος Ρούσης

[1]  Του   οποίου  ο «Ριζοσπάστης» αρνήθηκε στον εκδότη μου ακόμη και την πληρωμένη  διαφήμιση του.

Από το «Βαθύ Κόκκινο» http://vathikokkino.com/2013/01/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80/

Η φωτό είναι από το greki.gr http://greki-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7347.html

Advertisements

15 responses

 1. …αρέα αρέα,να φαινόσαστε καμμιά σαρανταρέα,αλλάζουμε ονόματα,φαινόμαστε πενηνταρέα!

 2. Το απολυμένοι καν το χωρίς το «α». Ξέρεις ρε πουλημένο τομάρι πόσοι έδωσαν την ζωή τους γιαυτό το κόμμα; Ο παππούς μου ο μπαμπάς μου χωρίς δήλωση στα ξερονήσια. Ξέρεις πόσοι δούλεψαν στον κομματικό τύπο χωρίς να πάρουν ούτε το εισιτήριο του αστικού λεωφορείου; Και έρχεσαι εσύ και ζητάς και επίδομα εγκυμοσύνης κωλόπαιδο. Ούτε στυλό δεν πλήρωνες να πας αλλού ρε! από το κόμμα δεν πήρες τίποτα ε; δεν έμαθες τίποτα. Φταίει το κόμμα και εμείς που σας είχαμε στον κόρφο φίδια. Ότι κάνεις θα το υποστείς μην νομίζεις ότι θα την βγάλεις καθαρή. Έχεις να πληρώσεις και συ για τις πράξεις σου. Ξέρεις πόσοι περιμένουν να πάρουν εκδίκηση; Ξέρεις για τα θύματα του Γράμμου; Και μην νομίζεις ότι δεν πολέμαγαν καλά τους κάψανε με τις Ναπαλμ. Ξέρεις για τους εξόριστους; Θαρρείς πως πάνε ντούκου αυτά κάνεις λάθος. Κάποιοι γιαυτό ζούμε και υπάρχουμε. Για την δικτατορία. Για την δικτατορία του προλεταριάτου που δεν είναι δημοκρατία. Το κόμμα κάνει το μαξ για τους εργαζόμενους και είναι πραγματικά εκτεθειμένο γι αυτή την κατάσταση και οι αρμόδιοι θα υποστούν τα δέοντα. Μετά το συνέδριο όλα θα είναι όμορφα και συ θα είσαι χάλια. Πολύ χάλια.

  Να θυμάσαι όμως την προδοσία πολλοί αγάπησαν…

 3. Ρούση
  1918: Η προλεταριακή επανάσταση κι ο αποστάτης Κάουτσκι. Λένιν.
  Στείλε κανέναν στην ΣΕ αν ντρέπεσαι να πας θα το βρεις εκεί. Πάρε να έχεις. Από παιδί άρρωστος κομμουνιστής.
  Γίγαντας

 4. Βάζεις την φώτο από το φασιστικό blog ρε αρχίδι της Κουμουνδούρου. Βαλε και φωτοσοπια απο την Ρένα Δούρου.
  Την Αλέκα ρε βλαμμένε ούστ

 5. Στις εκλογές που περιμένεις θα βγει ο Αλέξης και πάλι θα παρακαλά για συνεργασία με το ΚΚΕ για να ψαρέψει πούστικα στα θολά. Στυλ Ανδρέα. Βγάλε τα εισαγωγικά ρε ευνούχε του συστήματος. Και… Τώρα που θα βγεις στην εφεδρεία έλα κλάσε μου τα τρία.

 6. Λοιπόν, αξιότιμε εκπρόσωπε του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διαφωνώ μαζί σου σε πολλά ζητήματα, πρώτ’ απ’ όλα στο ζήτημα της ανάληψης της εξουσίας. Είσαι τελείως άσχετος ως προς το τένις και το πινγκ πονγκ καθώς και ως προς το τάε κβο ντο και ως προς το ψάρεμα με ψαροντούφεκο στη θάλασσα των νησιών Μάρσαλ. Στο στρατό ήσουν θαλαμοφύλακας στο Τιμπουκτού και στο ΚΚΕ αφισοκολλητής. Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως… μέγας θεωρητικός. Έβγαλε και το αλογάκι της παναγίας κώλο και έχεσε το Χώρο όλο. Φάε λοιπόν κρέμα από πυρωμένο γάλα ασβού της Γροιλανδίας ανακατεμένο και σβουνιές από γκνου της Αφρικανικής σαβάνας και βαλ’ τη και για αντηλιακό στον κώλο να μην καεί. Ο ουπουρτουνισμούς είναι η θεωρία του τίποτα. Γι’ αυτό αν καείς στο αλάτι φυσάς και το μπισκότο. Ξέρω πως είσαι δημοκράτης επειδή έχεις ανοιχτά τα σχόλια για να γράφουμε εδώ τις μαλακίες μας, όπως και εσύ άλλωστε. Μάλλον όμως αλλά ίσως, να είσαι άσχετος και δεν ξέρεις να κάνεις τον περιορισμό σχολίων. Οπότε θα υποστείς τις συνέπειες, γιατί ξέρω ότι είσαι από βαθειά προτεσταντική παράδοση στο σόι σου, που πηγάζει από αρχέγονες αντιλήψεις, που τις κληρονόμησες όταν γούσταρες τη Δαμανάκη. Καλό μουνάκι η Δαμανάκη, αλλά κάθε εσπεριδοειδές στον καιρό του και η Δαμανάκη πούρεψε. Τώρα φάε πουρέ με παντεσπάνι και γαρνιτούρα ταραμά και χαρτί υγείας.

 7. Σύντροφε, απ’τη Φλώρινα του Καντιώτη, θερμούς χριστιανικούς και φασιστικούς χαιρετισμούς. Εκτός από Φλωρίνης Πιπεργιές, βγάζουμε και καφτερές για τον κώλο. Έχουμε μπόλικους ρουφιάνους χιμπατζήδες της ΚΥΠ. Είμαστε ντόπιοι καθ’ αυτό πρόσφυγες. Στο Συνασπισμό, τη δημοκρατική παράταξη του δημοκρατικού σοσιαλισμού, και όχι του αντιδημοκρατικού, θα εφαρμόσουμε ό, τι μαλακία μας προτείνει η τρόικα για να βολέψουμε την πάρτη μας. Και για να μην φλυαρούμε, κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε λίγες μέρες θα γίνει το μπαμ. Θα κλάσει ένα αρχίδι ο Σαμαροβενιζελοκουβέλης και θα πάρουν τον πούλο για να αναλάβει ενεργό δράση ο σοσιαλιστής Αλέξης, που κι αυτός (λέω εγώ ο Σταλινικός) θα κλάσει μια μάντρα αρχίδια. Μη χαλάς το μπλογκ και θα τα πούμε. Να θυμάσαι.

 8. Συνιστώσα »Γιάννα»… είπε…
  Τρικυμία στο κρανίο. Ο καπιταλισμός και οι μηχανισμοί του θα περιμένουν εσένα με τις μαλακίες σου με φιλέτο γαλλικό και κρασί γαλλικό να σου κάνουν το τραπέζι. Και μετά θα σου βάλουν το μπουκάλι το καμπερνέ στον κώλο. Βολέψου με την Μαριγώ που είναι στο πνεύμα σου. Και εσείς θα είστε πιονέροι της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, του σοσιαλισμού του συριζα που αν ο υπαρκτός ήταν ανύπαρκτος, φαντάσου του συριζα τι θα είναι. Ροκανίδια με πάστα ελιάς. Σαρδέλες με λουκούμι. Ο οπορτουνιστής, του οπορτουνιστή, τον οπορτουνιστή, ω αστυάνακτα. Οι οπορτουνιστές των συριζαίων τοις Τσιπρίοις τους Πιτσώρλες ω πουλημένοι.

 9. Σε βλέπω καντηλανάφτη στο μαυσωλείο του Ζαχαριάδη. Άντε πλέξε τη φανέλα του στρατιώτη Ζβέικ και βάρα παλαμάκια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που πήραν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ που υποστηρίζεις. Ο Θανάσης, αν τον αφήνατε ρε πούστηδες να μεγαλώσει, θα γινόταν ΚΚΕς και όχι οπορτούνι στα γεράματα, όπως εσύ. Αυτά είναι πολιτικά, πραγματικά ουστιαστικά, ολοκληρωμένα επιχειρήματα και μη τα σβήσεις.
  Ο φίλος του Τσίπρα, η ποντικομαμή, ο Φον Τρομπάι, ο Σουλτζ και ο Μπαρόζος είναι άξιοι συνεχιστές του Χίτλερ που προτάθηκε για το ίδιο βραβείο. Τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη, κάνεις μια προσπάθεια να κατηγορήσεις πάλι το ΚΚΕ. Τρικυμία στο κρανίο έχεις. Πάντως με το καινούριο καταστατικό που ετοιμάζουμε, δύσκολα σε βλέπω στο Κόμμα. Ένα χρόνο δοκιμασία θα περάσεις και βλέπουμε. Αν πάλι μείνεις απ’ έξω, σε βλέπω να σπας πέτρες στα μετέωρα ή να μαζεύεις πιπεριές Φλωρίνης στη Φλώρινα σε κάποιο τοπικό Κολχόζ. Η ώρα πήγε έντεκα και είμαι ο ΦΠ

 10. Γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί χωρίς εξαρτήσεις από την αστική τάξη και άρα υποχρεωμένο να διαχειρίζεται το ταμείο του έτσι που να σέβεται κάθε σεντς που η εργατική τάξη προσφέρει για τη λειτουργία του Κόμματός της. Αρα, είναι υποχρεωμένο να διατηρεί το μηχανισμό του σε εκείνα τα επίπεδα που κάθε φορά του επιτρέπει το ταμείο του. Σ’ αυτό το πλαίσιο, πριν απ’ όλα τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μετέχουν στη λειτουργία του Κόμματος, ζουν στα όρια και το επίπεδο που η ίδια η εργατική τάξη με τη συνεισφορά της στο ΚΚΕ καθορίζει και η ίδια βεβαίως ζει. Θα ήταν και πρόκληση, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Και όμως οι εργαζόμενοι που δεν είναι κομματικά μέλη και δουλεύουν στο «Ριζοσπάστη» παίρνουν κανονικά με βάση τη Συλλογική Σύμβαση μισθό.

  http://redflyplanet.blogspot.com/2013/01/blog-post_4789.html#more