ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣ ΕΣΡ: Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 902 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΦΑΛΗΡΙΣΑΝ ΤΟ ΑΛΤΕΡ

Standard

Image

«‘Όπως είναι γνωστό ο τηλεοπτικός σταθμός 902 , που ανήκει στο ΚΚΕ , έχει από καιρού διακόψει το πρόγραμμά του.
Όπως είναι επίσης γνωστό, οι συχνότητες αποτελούν δημόσιο αγαθό και όταν παύει η λειτουργία σταθμού επιστρέφονται αμέσως στον μοναδικό τους κύριο, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο. Πώληση συχνότητας, που δεν χρησιμοποιείται από νόμιμα λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση, απαγορεύεται ρητά από το νόμο.
Παρ όλα ταύτα η συχνότητα του 902 , που από μηνών έχει παύσει να εκπέμπει, δεν έχει ακόμη επιστραφεί στο δημόσιο.
Αρμόδιο όργανο να κινήσει τις διαδικασίες διαπίστωσης της παύσης λειτουργίας του σταθμού, της ανάκλησης της αδείας λειτουργίας και της επιστροφής της συχνότητας είναι το ΕΣΡ. 

Όμως , παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει να κινηθούν αμέσως , το ΕΣΡ ουδέν έχει πράξει έως σήμερα προς τη κατεύθυνση αυτή.

Το γεγονός αυτό δίνει σε ορισμένους την ευκαιρία να συζητούν περί εξαγοράς της συχνότητας από το ΚΚΕ, και να περιφέρουν σχετικές παράνομες προτάσεις σε υποψήφιους χρηματοδότες, επωφελούμενοι της αδικαιολόγητης ανοχής του ΕΣΡ.

Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά μάλιστα ενέχονται σε χρεωκοπία άλλου τηλεοπτικού σταθμού και ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και με προσωρινή στέρηση της ελευθερίας τους.

Γεννούν τα γεγονότα αυτά το εύλογο ερώτημα :
 
Πότε επιτέλους θα ασκήσει το ΕΣΡ τις εκ του συντάγματος και του νόμου προβλεπόμενες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του περί του αμέσου ελέγχου του κράτους, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις περί του μέλλοντος μιάς συχνότητας , που ανήκει πλέον μόνο στο δημόσιο; H έννοια της παράβασης καθήκοντος δεν τυγχάνει εφαρμογής επί των μελών της εν λόγω Ανεξάρτητης Αρχής;»

 Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας

Από το μπλογκ Ανεργοι Δημοσιογράφοι στο οποίο ανηκει και η ειονογράφηση

http://anergoidimosiografoi.blogspot.gr/

Advertisements

4 responses

  1. Συγνώμη αυτό το είδατε;;;;; http://www.902.gr/eidisi/politiki/6319/anakoinosi-tis-dieythynsis-tis-radiotileoptikis-902

    Τι θέλει ακριβώς να πει το ποιητή, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Περισσός Α.Ε..; «με πρόσχημα την αναστολή της εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος».

    Υποτίθεται η τηλεόραση του 902 έκλεισε με «πόνο ψυχής» κλπ κλπ και έγινε το πόρταλ για να καλύψει το «κενό της ενημέρωσης». Η καλύτερα για να επιβληθεί η εργασιακή γαλέρα και να ανοίξει ο δρόμος για τις απολύσεις και στο Ρ.

    Προφανώς έκλεισε με τον ίδιο τρόπο που και η Τυποεκδοτική και καλά…. έχει ενταχθεί στο αρθρο 99! Δηλαδή τώρα που εκπέμπει ξανα θα προσλάβει τους δεκάδες που έχει απολύσει;

    Αχρείοι. Τίποτα άλλο

  2. Το κείμενο διακινήθηκε από την ίδια την ενωση ιδιοκτητών ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, ουδείς το έβγαλε από το μυαλό του. Μακάρι όμως- για να έρθουμε στην ουσία- το ΚΚΕ να μην επιχειρήσει να πωλήσει δημόσια συχνότητα που ΔΕΝ του ανήκει. Εδώ είμαστε και θα δούμε