Όταν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Standard

 Ο διάλογος του Νίκου Σοφιανού με τον Αργύρη Ντινόπουλο στον ΑΝΤ1 είναι αρκούντως αποκαλυπτικός και ο λόγος του μέλους του ΠΓ κλασικό δείγμα της στρέβλωσης και της παρερμηνείας που κάνει μονίμως η ηγεσία του ΚΚΕ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κυρίως για να πείσει τους «ανύπαρκτους πνευματικά».

Αλλά τις περισσότερες φορές, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, η ίδια της η προπαγάνδατης γίνεται μπούμερανγκ, απλά γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες , που στην εποχή του διαδικτύου είναι δύσκολος να «εξορκιστεί».

 Τι λέει το μέλος του Π.Γ του ΚΚΕ;

 Ο Ριζοσπάστης δεν είναι επιχείρηση, είναι κομματική εφημερίδα και με βάση αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζεται με τα οικονομικά του ΚΚΕ. Γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα, επίσης εμείς, να έχουμε δάνεια 110 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, τα οποία θα είναι και αγύριστα, όπως έχει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τα δάνεια που έχουμε πάρει για να πληρώνεται αυτός ο κόσμος αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι της τάξης που έχει βγει στον Τύπο και είναι και με εγγύηση ακίνητα τα οποία είναι κομματική περιουσία.

Τα δάνεια που έχει πάρει το ΚΚΕ όπως έχουν βγει στον τύπο

Image

Βήμα 1/7/2012

 

Τα δάνεια αθροιστικά 10.977.245

 Στον τύπο επίσης έχουν βγει και άλλα στοιχεία. Όπως παραδείγματος χάριν οι κομματικές επιχορηγήσεις. Το ΚΚΕ από το 2002 έως το 2010 είχε λάβει 45 εκατομμύρια ευρώ «τακτικές επιχορηγήσεις» εκτός των εκτάκτων (http://www.efsyn.gr/?p=9081). Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα το ΚΚΕ συνολικά έχει εισπράξει 63 εκατομμύρια (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_04/01/2013_506784).

Σε αυτό που συμφωνών απολύτως και τα δύο δημοσιεύματα είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες αποφασίστηκε ότι «το επείγον χρέος που θα πληρωθεί πρώτο είναι η επιδότηση των 7,72 εκατομμυρίων που χρωστάει το κράτος στα κόμματα», Επιδότηση που αφορά την τρίτη δόση της επιδότησης του 2012 η οποία θα μοιραστεί με βάση τα ποσοστά των εκλογών του… 2009!

 Το ποσό λοιπόν που αφορά την τρίτη δόση των εξαιρετικά αυξημένων επιχορηγήσεων καθώς βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έσοδα αποτελεί την «συνέχεια» του τότε αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση λίγο πριν τις εκλογές του Μαίου, όπου «καθορίσθηκε η εκλογική χρηματοδότηση, που θα χορηγηθεί στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα, όπως αυτά περιγράφονται στις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του νόμου 3023/2002, για την αντιμετώπισημέρους των εκλογικών τους δαπανών, στο ποσό των 10.370.000,00 ευρώ». Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους, όπως ακριβώς προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, χωρίς δηλαδή, να γίνει καμμία περικοπή, αφού δεν έγινε δεκτή από κανένα από τα πολιτικά κόμματα.

 Πρόκειται πραγματικά για ένα αλαλούμ και «αλχημείες» όλου του πολιτικού συστήματος με ευνοημένους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ που έχασε το 50% της εκλογικής του δύναμη, ακόμη και το ΛΑΟΣ που δεν είναι πλέον στη Βουλή (http://www.topontiki.gr/article/42877/Alximeies-me-tin-epixorigisi)

 Την ίδια στιγμή ωστόσο το ΚΚΕ διατείνεται παντού και πάντα ότι οι «κομματικές επιχορηγήσεις δεν έχουν καταβληθεί», ή «έχουν μειωθεί δραστικά», κάτι που στην πραγματικότητα δεν προκύπτει από πουθενά. Βέβαια, εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με το ΚΚΕ τόσο το κακό για την πραγματικότητα. Και εκτός των κρατικών, τακτικών, εκτάκτων και προεκλογικών, επιχορηγήσεων, στα οικονομικά του ΚΚΕ επίσης συγκαταλέγονται τα έσοδα από τις οικονομικές εξορμήσεις οι μόνιμες προσφορές στις μνήμες αγωνιστών, οι συνδρομές, τα μερίσματα κεφαλαίου και τα ενοίκια από τα ακίνητα όπως το ίδιο δηλώνει στους ισολογισμούς που δημοσιεύει.

Image

 

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί ή δεν έχει δικαίωμα να ασκεί έλεγχο των οικονομικών του ΚΚΕ. Εντούτοις, τα «οικονομικά» του και την «καπιταλιστική κρίση», όπως κάθε καλός επιχειρηματίας, το ίδιο τα θέτει στο επίκεντρο της προπαγάνδας του για να δικαιολογήσει η «καλύτερα να νομιμοποιήσει» μαζικές απολύσεις, εδώ και μία τριετία, στην Τυποεκδοτική, τον 902 και τώρα στο Ριζοσπάστη.

 Ειδικότερα για το Ριζοσπάστη το μέλος του Π.Γ δηλώνει κυνικότατα: Αυτά τα τέσσερα χρόνια της κρίσης έχουν γίνει πάνω από τέσσερις χιλιάδες απολύσεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν μειωθεί οι μισθοί από το 15% έως και το 50%. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν αλλάξει οι εργασιακές σχέσεις και έχει γίνει ζούγκλα στο χώρο του Τύπου, με μπλοκάκι κλπ. Δεν είχαμε πάρει κανένα μέτρο στο Ριζοσπάστη, γιατί δεν έπρεπε να πάρουμε. Πλέον δεν αντέχουμε οικονομικά.

Προς θεού λοιπόν, είναι ανεπίτρεπτο η «εργασιακή ζούγκλα» που επικρατεί στα ΜΜΕ να μην μεταφερθεί στο Ριζοσπάστη. Το «εάν αντέχουν οικονομικά» κρίνεται.

 Όχι μόνο από τα παραπάνω στοιχεία αλλά και από το γεγονός ότι μόνο και μόνο βάσει της κυκλοφορίας του, και όχι φυσικά της μικρής όντως διαφήμισης ή άλλων εσόδων, ο Ριζοσπάστης υπερκαλύπτει κατά πολύ τη μισθοδοσία των «πραγματικών» δημοσιογράφων και όχι μίας ενδεχόμενης πλασματικής λίστας μισθοδοσίας (που βάσει αυτής γίνονται και οι απολύσεις μέχρι στιγμής). Πολύ περισσότερο δε, που μειώσεις έχουν γίνει. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=475057

 Συνεπώς το επιχείρημα ότι «ο Ριζοσπάστης είναι κομματικά επιδοτούμενος»… «και πλέον δεν αντέχουμε οικονομικά» είναι έωλο.

 Προφανώς άλλος είναι ο λόγος. Ακριβώς επειδή ο Ριζοσπάστης είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, ο λόγος είναι καθαρά πολιτικός και ουχί οικονομικός.

Advertisements

3 responses

  1. Πιό πολύ θα φρίξει κάποιος αν δει τι ποσά απο δημόσιο ζεστό χρήμα έχει πάρει η περισσός ΑΕ για να στήσει τις επιχειρήσεις του και ειδικά την »τυποεκδοτική».Μέσω των επιχορηγήσεων βεβαίως που καρπόθηκαν όλοι οι καπιταλιστές του είδους.Πολλά απο αυτά τα χρήματα προέρχονταν απο πακέτα της τρισκατάρατης Ε.Ε που κατ’άλλα με τοσο σθένος και αποφασιστικότητα πολεμάει το κκε.Για τους απολυμένους του »ριζοσπάστη»δεν υπάρχει ούτε σεντίσσιμο.Άτιμε καπιταλισμέ που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα!!