Για τις απολύσεις στον “Ριζοσπάστη” τι θα κάνει το ΠΑΜΕ;

Standard

ImageΕννέα απολύσεις μέσα σε ένα μήνα, έγιναν στον “Ριζοσπάστη” πολλές εκ των οποίων αποζημιώθηκαν με βάση το νόμο του Μνημονίου για μειωμένες αποζημιώσεις. Δε μετράμε πόσες άλλες απολύσεις έχουν γίνει στα άλλα κομματικά όργανα του ΚΚΕ, την ίδια στιγμή που το ΠΑΜΕ καταλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, προκαλεί απίστευτα επεισόδια, μιλά για Χούντα, κάνει διαδηλώσεις και επίδειξη πυγμής στην Ευελπίδων.

Επίσης, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της υποκρισίας, το στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κ. Ράμμος, υποστήριξε σθεναρά την απεργία στο συγκρότημα Μπόμπολα για τρεις απολύσεις που έγιναν στην “Ημερησία” και παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να απεργήσουν.

Αν έχει γίνει πρόταση για απεργία στο Ριζοασπάστη, θα ρωτούσε κάθε νουνεχής πολίτης. Φυσικά όχι, ειδικά ο κ.Ράμμος κάθε φορά που ακούγεται η λέξη απόλυση στον Περισσό περί άλλων τυρβάζει.

Επαναστάτες της φακής, λοιπόν, Παμετζήδες και Κουκουέδες. Επαναστάτες σε ξένα χωράφια, στα δικά τους δεν υπάρχει ούτε εργασιακό δικαίωμα στη γενική συνέλευση.

Κατά τα λοιπά, θα συνεχίσουν να είναι τα παιδιά του λαού που αγωνίζονται για να έχουν δουλειά όλοι οι Έλληνες. Εκτός από τους Έλληνες και Πακιστανούς (οι οποίοι αμείβονταν και με μισθούς πείνας) που εκδιώχθηκαν από τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ.

 Από factorx στις 01/02/2013   

http://www.antinews.gr/2013/02/01/202176/

2 responses

  1. Ο Μπόμπολας έχει οικονομική στενότητα, γι’αυτό απολύει; Δεν έχω δει το ΠΑΜΕ να διαμαρτύρεται έξω από μικρομάγαζα και βιοτεχνίες.

  2. Είναι γνωστό στους πάντες ότι στις επιχειρήσις της ΚΚΕ ΑΕ απαγορεύεται δια σταλινικού ροπάλου η απεργία.Στον ριζοσπάστη μάλιστα μάθαμε τελευταία ότι απαγορεύεται και η συνέλευση των εργαζομένων.Μετά το πογκρόμ απολύσεων στο ριζοσπάστη,αν μια μερίδα συνδικαλιστών απο άλλους πολιτικούς χώρους καταλάμβανε τα γραφεία της περισσός ΑΕ για διαμαρτυρία,πως θα αντιδρούσε το κώμα του λαού;Θα έκανε λόγο για επίθεση που σκοπό έχει τον αποπροσανατολισμό του »ταξικού»κινήματος;Θα καλούσε τα ΜΑΤ να υπερασπισθεί τα ιερά και όσια της εργατιάς;Θα ζητούσε αποζημίωση για τις ζημιές που θα προκαλούσαν οι βάνδαλοι;Θα έβαζε το ηρωικό ΠΑΜΕ να πετάξει έξω τους ιερόσυλους φωνάζοντας»νομος είναι το δίκιο του εργάτη αρκεί να μην εργάζεται στις δικές μας επιχειρήσεις;»Μάλλον όλα μαζί..