Είναι τιμή μας

Standard

Image

Σημερινή επιστολή μας

ΠΡΟΣ ΔΣ ΕΣΗΕA

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

 

ΑΘΗΝΑ 14/02/2013

 

 

Συνάδελφοι,

 

Απευθυνόμαστε εκ νέου σε σας, πρώτον για να καταγγείλουμε ότι δεν έχετε συζητήσει το θέμα με τις απολύσεις και τη μη καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών στο «Ριζοσπάστη», παρά τις περί του αντιθέτου προφορικές διαβεβαιώσεις σας.

Δεύτερον, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι από την ημέρα που σας παραδώσαμε την προηγούμενη επιστολή, άνοιξε ένας γύρος πιέσεων, απομόνωσης και απαξίωσης μας από την διεύθυνση της εφημερίδας, η οποία ερμήνευσε την επιστολή προς το σωματείο ως «αγώνα κατά του ΚΚΕ»(!).

Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί μας αξίωσε μάλιστα να «αποχωρήσουμε μόνοι μας», να παραιτηθούμε δηλαδή από τα νόμιμα δικαιώματά μας (αποζημίωση, δεδουλευμένα, κ.α)(!).

Ως «τιμωρία»(;) για την απόφασή μας να στείλουμε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ προχώρησε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιοποίηση των ονομάτων μας, επειδή …δεν δημοσιεύτηκαν στα αστικά ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από ορισμένα ιντερνετικά μέσα κανένα αστικό ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα) δεν ανέφερε το παραμικρό για την επιστολή μας…

Είναι ολοφάνερο ότι στο στόχαστρο είναι το ίδιο το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και του συνδικαλίζεσθαι, η άσκηση του οποίου πράγματι δεν θα είχε κανένα νόημα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο αν το Κόμμα ήταν συνεπές με τις υποχρεώσεις του ως εργοδότη απέναντι στους εργαζόμενους.

Καλούμε ξανά την ΕΣΗΕΑ να πράξει τα δέοντα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

 

ΣΣ. Περιττό να βάλουμε τις υπογραφές μας. Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν σήμερα στο «Ρ» και είναι τιμή μας.

Image

Υ.Γ. Η προηγούμενη επιστολή, στην οποία αναφέρεται το σημερινό δημοσίευμα στον Ριζοσπάστη και στο πόρταλ 902, πρώτα στάλθηκε στη διεύθυνση του «Ρ». Ζητήσαμε και συνέλευση. Μας απαγόρευσαν… Κατόπιν, πήγαμε στο σωματείο. Και περιμένουμε…

Τα εμπνευσμένα σκίτσα, είναι του Κώστα Κουφογιώργου

 

One response

  1. Ειναι νομίζω καιρός η ΕΣΗΕΑ να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και ν’αφήσει τις μεσοβέζικες και φαρισαικές πρακτικές.Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στις απολύσεις και ούτε υπάρχουν καλές και κακές απολύσεις.Αλλοιώς θα έχει χάσει κάθε καλή έξωθεν μαρτυρία και θα είναι υπόλογη στα μάτια και δημοσιογράφων και γενικώς εργαζομένων.