«Είναι δίκαιες οι απολύσεις στο «Ριζοσπάστη»; Απάντηση: Ναι.»

Standard

Χάνος είναι στην πραγματικότητα το λαβράκι που νόμιζαν πως έβγαλαν οι δημοσιογράφοι της «Αυγής» όταν δημοσίευσαν στη σελίδα 11 της εφημερίδας ρεπορτάζ με τίτλο «Εκτός γραμμής η Λιάνα Κανέλλη;», το οποίο στη συνέχεια αναπαρήγαγαν «ΤΑ ΝΕΑ online» και τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά σάιτ. Γιατί η «Αυγή» και τα άλλα ΜΜΕ θριαμβολογούν ότι η Λ. Κανέλλη διαφοροποιείται από το ΚΚΕ σχετικά με τη μείωση προσωπικού στον «Ριζοσπάστη» και θέτει θέμα ηγεσίας του ΚΚΕ, ενώ η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένες τις δηλώσεις της Λ. Κανέλλη στην εκπομπή «Επτά» στην κρατική τηλεόραση και αφήνουμε στον αναγνώστη να βγάλει ο ίδιος συμπεράσματα για το τι είπε η Λ. Κανέλλη και ποιοι μετατρέπουν τη δική τους επιθυμία σε υποτιθέμενα ρεπορτάζ.

Η «Αυγή» και οι υπόλοιποι φωστήρες της δημοσιογραφίας λένε ότι η Λ. Κανέλλη είπε πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά».

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Λ. Κανέλλη για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής: 

«Είναι δίκαιες οι απολύσεις στο «Ριζοσπάστη»; Απάντηση: Ναι.» Και συνεχίζει σχολιάζοντας: «Οι απολύσεις στο «Ριζοσπάστη» δεν είναι σαν τις απολύσεις στα υπόλοιπα αστικά μέσα. Είναι εντελώς διαφορετικές γιατί είναι εντελώς διαφορετικό το μέσο και εντελώς διαφορετική η στάση των εργαζομένων. Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει, ρε παιδιά, πουθενά. Και έτσι όπως είναι διατυπωμένη η ερώτηση είναι σα να βάζει κάποιος το δίκαιο που βάλατε, είναι αυτό το οποίο σε υποχρεώνει μέσα σε ένα ναι και σε ένα όχι να πρέπει να δώσεις την εξήγηση που δίνω εγώ. Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει για κανέναν, πουθενά». Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος λέει ότι «όμως οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στην Ένωση Συντακτών», η Λ. Κανέλλη απαντάει: «Όχι όλοι και με διαφορετικό τρόπο. Βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όπως ένα εκατομμύριο, δύο εκατομμύρια, τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Αλλά δεν είναι το ΚΚΕ Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος έτσι ώστε να λειτουργεί κομμουνιστικά ως Βατικανό με την Αλέκα ως Πάπα».

Παρακάτω, η «Αυγή» και τα υπόλοιπα πανομοιότυπα ρεπορτάζ ανακαλύπτουν ότι η Λ. Κανέλλη θέτει θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ. Παραθέτουμε ολόκληρο το διάλογο της Λ. Κανέλλη με τις δημοσιογράφους:

Ερώτηση: Απαντήσατε ότι χρειάζεται ανανέωση η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Λ. Κανέλλη: «Την απαιτεί το ίδιο το Κόμμα. Φαίνεται από τις θέσεις, φαίνεται από το συνέδριο, τη θέλει, την παλεύει. Δεν είναι όμως οι αλλαγές ζήτημα προσώπων στο ΚΚΕ».

Ερ.: Αναφερόμαστε σε πρόσωπα;

Λ. Κανέλλη: «Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Είναι βαθύς ο διάλογος και έχει και χρόνο μπροστά ακόμα για να το δούμε. Ανανέωση θα γίνει δηλαδή κι αν μείνει και η Αλέκα στη θέση της. Αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω».

Ερ.: Αλλά υπάρχει η πιθανότητα να γίνει ανανέωση και στα πρόσωπα.

Λ. Κανέλλη: «Αλλά υπάρχει η πιθανότητα να γίνει και στα πρόσωπα. Ούτως ή άλλως η ΚΟ και η ΚΕ στα τελευταία συνέδρια έχει αλλαγές πολύ μεγάλες αριθμητικά. Τις οποίες όμως δεν παρακολουθεί ο κόσμος».

Άνθρακες ο θησαυρός, λοιπόν, για την «Αυγή» και τους λοιπούς δημοσιογράφους που αλλοιώνουν τοποθετήσεις έτσι ώστε να πλασάρουν στον αναγνώστη ένα θέμα που φαίνεται ότι «πουλάει». Την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με το ΚΚΕ ας προσέξουν, γιατί εκτίθενται εξαιτίας της φόρας που παίρνουν για να πλειοδοτήσουν σε επιθέσεις κατά του ΚΚΕ, ενώ δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν ιδεολογικοπολιτικά, γι’ αυτό και επιδίδονται σε μπαρούφες, διαστρεβλώσεις και προβοκάτσιες.

902 http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/10462/me-parapoiiseis-epiheiroyn-na-htypisoyn-kke

Να, λοιπόν, που ακούσαμε από τα χείλη βουλευτίνας του ΚΚΕ ότι υπάρχουν και δίκαιες απολύσεις. Να που καταλάβαμε ότι αυτό υιοθετεί και ο 902, που φιλοξενεί το ανωτέρω άρθρο- το οποίο αυτολεξεί αντιγράψαμε. Η κ. βουλευτής είναι εντός κομματικής γραμμής, λοιπόν. Αυτή είναι, ακριβώς η κομματική γραμμή: «Είναι δίκαιες οι απολύσεις στο «Ριζοσπάστη»; Απάντηση: Ναι.»

Υπογραφή; (μα ούτε ο) Στάλιν!!!

 

 

 

Advertisements

7 responses

  1. Ολα τα εσοδα απο Ρίζο,ΤΕ, 902, ΣΕ και κομματικές επιχειρήσεις πάνε στην ΚΕ στην Ε.ΟΙ.ΕΛ..Εκει αποφασίζουν τι θα πληρωθεί και τι θα σταλεί εξω (υπάρχουν υποχρεώσεις σε αδελφά!!!κόμματα). Δίνουν μετά με επιταγές χρήματα για πληρωμές. Αν εχουν αποφασίσει να εκμεταλευτούν το μνημόνιο και το άρθρο 99 και να μην πληρώνουν τότε, τους καλύπτει η νεα νομοθεσία. Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθω. Και έχω πολλά να πω για την εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό. Για τις σχέσεις με κρατικό μηχανισμό και την εξασφάλιση της ασυλίας κλπ.

  2. Αυτό με τους κλασικούς του μαρξισμού, το ψάξαμε κι εμείς, πλην, τζίφος. Ευχαριστούμε για την εν γένει νηφάλια συμβολή σας στον διάλογο.

  3. Λέει η Κανέλλη »γίνονται πολύ μεγάλες αλλαγές αριθμητικά τις οποίες δεν παρακολουθεί ο κόσμος» Ακριβώς.Κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στο κκε.Κάποτε τα συνέδρια του κκε απο μόνα τους ηταν ένα γεγονός που κέντριζε το ενδιαφέρον ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας.Σήμερα ουδείς ασχολείται.Είναι και αυτό ένα απο τα επιτεύγματα της σοφής νομενκλατούρας του περισσού.Κατάφερε να απαξιώσει σε τέτοιο βαθμό το κκε που τα συνεδριά του περνούν απαρατήρητα.Προσπαθώ σε όλα τα έργα των κλασσικών να ανακαλύψω την ρήση »δίκαιες απολύσεις»,και αδυνατώ.Μάλλον οι κλασσικοί του Μαρξισμού είχαν μεσάνυχτα σε σύγκριση με το αγλάισμα πνεύματος και ρεαλισμού που ακούει στο όνομα Κανέλλη.

  4. Διάλογος και αντιπαράθεση γίνεται με επιχειρήματα, όταν βέβαια κάποιος είναι σοβαρός και μπορεί να διατυπώσει επιχειρήματα. Η ατάκα και η απομόνωση μιας λέξης, ενώ υπάρχει ολόκληρη επεξήγηση που συνοδεύει αυτή τη συγκεκριμένη λέξη, δεν είναι ικανός τρόπος για να πείσεις κάποιον που ξέρει να διαβάζει, να χρησιμοποιεί το μυαλό του και δεν είναι πορωμένος. Εσείς στο neyrospastis επιβεβαιώνετε με το απαύγασμα σοφίας σας τη ρήση του Αϊνστάιν ότι «δυο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο»… Περαστικά