Δεν του φτάνουν οι απολύσεις του «Ριζοσπάστη»…

Standard

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ…

Ατιμη επίθεση

Η καλά ενορχηστρωμένη επίθεση στο «Ριζοσπάστη» και στο ΚΚΕ συνεχίζεται με αφορμή τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που σαν συνέπεια έφεραν την αναγκαστική μείωση του προσωπικού και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές του. Την ενορχηστρωμένη επίθεση διαφόρων επιτελείων άρχισε η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους έπιασε ο πόνος υπεράσπισης των εργαζομένων του «Ριζοσπάστη», και το λιγότερο που μπορεί να τους προσάψει κανείς είναι η υποκρισία που προσιδιάζει σε όλες τις δυνάμεις υπεράσπισης του καπιταλισμού, που ενταγμένες στο αστικό πολιτικό σύστημα, πασχίζουν για τη σωτηρία του. Αλλωστε, ποια υπεράσπιση των εργαζομένων και ποια προστασία μπορούν να τους προσφέρουν όταν προσπαθούν εναγωνίως να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού με πολιτική ανάπτυξης των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και δεν αμφισβητούν την εκμετάλλευση.

Η επίθεση στο «Ριζοσπάστη» και στο ΚΚΕ, απ’ όλους όσους γίνεται, γίνεται ακριβώς επειδή βρίσκονται στο αντίπερα όχθη, πάνε κόντρα στο ρεύμα, αποκαλύπτουν εχθρούς και «άσπονδους φίλους» του λαού, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επομένως μπαίνουν εμπόδιο στην επιδίωξή τους να χειραγωγούν την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε πολιτική διαχείρισης του συστήματος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσία της αξιοποίησης κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου στο σκοπό τους. Να δυσκολέψουν, να εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ. Και βεβαίως, τα πάντα τα κρίνουν με όρους καπιταλισμού, επιχειρήσεων, πασχίζοντας να εντάξουν και το «Ριζοσπάστη» στην ίδια κατηγορία, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

***

Ο «Ριζοσπάστης» είναι Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Είναι η εφημερίδα της προβολής της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ που το αστικό καθεστώς επιβάλλει για την έκδοσή του τη μορφή της εταιρείας. Οχι εταιρείας κερδοσκοπικής. Ο «Ριζοσπάστης», ως Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ με αποστολή την προβολή και εκλαΐκευση της πολιτικής του ΚΚΕ, είναι γνωστό, το έχει άλλωστε δηλώσει δημόσια κατ’ επανάληψη το ίδιο το ΚΚΕ, χρηματοδοτείται από το Κόμμα. Η μείωση του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του Κόμματος, που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά του στελέχη, μέλη και στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη δράση του. Ακόμα και στο «Ριζοσπάστη», η απόφαση για μείωση του προσωπικού πάρθηκε αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο, που δεν έθιγε τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ. Το ΚΚΕ δεν έκρυψε ότι τα οικονομικά του επιδεινώθηκαν, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Πολύ περισσότερο, ένα κόμμα που στηρίζει τα έσοδά του στις συνδρομές των μελών του, στην οικονομική ενίσχυση από τα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν.

Για όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη» έχουν ενημερωθεί, ξέροντας πολύ καλά επίσης από την ίδια τους την πείρα στην εφημερίδα ότι κανένα τους πρόβλημα και ατομικό όταν υπήρχε και ζητούσαν βοήθεια, δεν έμενε άλυτο, ότι το Κόμμα και η εφημερίδα έκαναν τα πάντα ως προς αυτό. Οπως επίσης, ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα, όχι μόνο της εφημερίδας αλλά και του Κόμματος -άλλωστε εκατοντάδες μέλη του και μέλη της ΚΝΕ έχουν απολυθεί και έχουν μείνει άνεργοι, ή δουλεύουν έχοντας αρκετούς μήνες να πληρωθούν- τι σημαίνουν οι σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και που μας εξαναγκάζουν να πάρουμε αυτά τα αναγκαία μέτρα.

***

Ταυτόχρονα, η ιστορία του «Ριζοσπάστη», συνυφασμένη με την ιστορία του ΚΚΕ, έχει περάσει σε αρκετές περιόδους, παρόμοιες αλλά και μεγαλύτερες δυσκολίες από τις σημερινές. Και παρανομία. Η έκδοση όμως και η κυκλοφορία του δε σταμάτησε ποτέ. Από τη δεκαετία του ’20 και του ’30 και όχι μόνο στις περιόδους παρανομίας λόγω δικτατοριών, αλλά και «νομιμότητας», αντιμετώπισε την ανάγκη να γράφεται από δημοσιογράφους, να τυπώνεται και να κυκλοφορεί με ελάχιστα οικονομικά, αφού ελάχιστα ήταν και τα οικονομικά του ΚΚΕ, ακόμη και χωρίς πληρωμή.  Οι εργαζόμενοι δούλευαν εθελοντικά για την έκδοσή του. Βεβαίως, η δουλειά στο Κόμμα αλλά και στην εφημερίδα είναι εθελοντική δουλειά. Και στηρίζεται στη θέληση και στην πίστη των κομμουνιστών να δρουν κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες για το σκοπό τον οποίο επέλεξαν ως στάση ζωής, δηλαδή την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την κατάργηση της εκμετάλλευσης από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Αυτό καθορίζει και τη σχέση των εργαζομένων με την εφημερίδα. Υπήρχαν ακόμη και οι περίοδοι της βαθιάς παρανομίας που ο «Ριζοσπάστης» γράφονταν και τυπώνονταν σε ανήλιαγα υπόγεια με τον ενθουσιασμό και το πείσμα των κομμουνιστών που είχαν χρεωθεί μ’ αυτό το καθήκον, αυτή την αποστολή, χωρίς καν τη σκέψη για μισθό ή άλλη πληρωμή. Βεβαίως, οι σημερινές συνθήκες, δε συγκρίνονται με τις παραπάνω. Ιδιαίτερα στην προ κρίσης περίοδο. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη» αμείβονται με τις συλλογικές τους συμβάσεις των δημοσιογράφων, οι οποίες επίσης είναι πολύ μεγαλύτερες από τον σημερινό κατώτατο μισθό, ή το μισθό των 700 και 800 ευρώ.

Αλλά η ιστορία του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ, είναι γεμάτη από τεράστιες εμπειρίες για τις αντιξοότητες στην έκδοσή του, και παρακαταθήκη για την αντιμετώπιση των σημερινών δυσκολιών. Ισως υπάρχουν κάποιοι που δε θέλουν να καταλάβουν και να συμβάλλουν, ενώ υπάρχουν και οι «άσπονδοι φίλοι» των εργατών που πιστεύουν ότι θα μας εξοντώσουν οικονομικά και ηθικά. Ξέρουν ότι σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Να τους γυρίσει μπούμερανγκ η άτιμη επίθεση με τη δύναμη του λαού.

Ριζοσπάστης

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=1/3/2013&id=14458&pageNo=32&direction=1

Απάντηση:

① Ένα κόμμα που θέλει να πείσει ότι μπορεί να γίνει εξουσία, πρέπει να αφήσει τα φρου- φρου και τα αρώματα και να διαχειρίζεται με σοβαρότητα τα οικονομικά του. Οι Lexusκαι τα λοιπά πολυδάπανα αυτοκίνητα για τη ΓΓ και τα στελέχη, δεν αποτελούν καν έξωθεν καλή μαρτυρία για το κόμμα της εργατιάς, ούτε πείθουν ότι  πένεται. Το ίδιο οι επιδείξεις ισχύος με τις φιέστες και σημαίες του ΠΑΜΕ. Πόσο στοιχίζει κάθε τέτοια συγκέντρωση; (μικροφωνικές, λάβαρα κ.α.;) Μερικά ερωτήματα ακόμα: Υπήρξε, αλήθεια, οικονομική στήριξη κάποιων απεργιών; Τι ύψους; Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή οικονομική κατάσταση του ΚΚΕ;

 

② Εχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» αλλά χωρίς τη δυνατότητα να κάνουν έστω μια γενική συνέλευση και να πουν τις απόψεις τους. Αφαιρέθηκε, με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο, από τη διεύθυνση. Ετσι, οι αντιρρήσεις, οι διαμαρτυρίες,  οι τοποθετήσεις, θάφτηκαν. Αυτό τουλάχιστον  νόμιζαν οι ιθύνοντες, μέχρις ότου αντιμετώπισαν τις αντιδράσεις. Και τι έκαναν; Απέλυσαν κάποιους που είχαν τις πιο «προχωρημένες» απόψεις. Και συνολικά, 14. Το χειρότερο από όλα: καμία τύψη. Καμία θλίψη…

③ Ο «Ριζοσπάστης» έβγαινε στην παρανομία και ουδείς έθετε θέμα πληρωμής, ούτε καν ανταμοιβής- εκτός από την ηθική. Τότε έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα- γράμματα, δεν έπαιζαν εσωκομματικά παιχνίδια για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο κόμμα.  Γι’ αυτό ήταν μια μεγάλη, ιστορική εφημερίδα και ένα μεγάλο, ιστορικό κόμμα. Απαξ και όλα μπαίνουν στη ζυγαριά των παιχνιδιών, κάποιοι, δηλαδή, ωφελούνται ή επωφελούνται, οι εργαζόμενοι έχουν την απαίτηση πριν απ’ όλα να είναι ο εργοδότης εντάξει στις υποχρεώσεις του προς αυτούς που με αφοσίωση τον υπηρετούν. Ετσι για να δώσει το καλό παράδειγμα…

④ Οι συλλογικές συμβάσεις υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Προφανώς, άλλος είναι ο σκοπός της αναφοράς. Να στοχοποιηθούν ως ακριβά αμειβόμενοι οι εργαζόμενοι. Αυτά ορίζει η ΕΣΗΕΑ. Τι να κάνουμε; Εδώ μέχρι κι ο Λένιν θα σήκωνε τα χέρια ψηλά, βλέποντας το ΚΚΕ να είναι υπέρ των συμβάσεων στους τρίτους, όχι, όμως, στις κομματικές επιχειρήσεις.

⑤ Να συμβάλει κάποιος στις δυσκολίες. Αλλά όχι έτσι. Όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα ένα επαναστατικό κόμμα, είναι, προ πάντων, ειλικρινές και διάφανο: αυτά είναι τα έσοδα του κόμματος, σύντροφοι, συναγωνιστές φίλοι, αυτά είναι τα έξοδα, τόσο στοιχίζει ο Ριζοσπάστης, ο Οδηγητής, η ΚΟΜΕΠ, η Σύγχρονη Εποχή, ο 902, οι λοιπές επιχειρήσεις, ελάτε να δούμε τι θα γίνει. Δεν αποφασίζει και διατάζει απολύσεις και δεν θεωρεί ενημέρωση την απλή ανακοίνωση ότι αυτές θα γίνουν. Τέλος αιτιολογεί γιατί μερικές βδομάδες  μετά την οικονομική εξόρμηση το ΚΚΕ εμφανίζεται άφραγκο. Ποιες υποχρεώσεις καλύφθηκαν άραγε με το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 2 εκατ ευρώ που απέφερε η εξόρμηση; (πριν το διαψεύσετε σύντροφοι, θυμηθείτε: υπάρχει και η δημοσίευση των ισολογισμών).


Advertisements

16 responses

 1. Α. Κ. η μήπως δεν είσαι εσύ?

  «Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» (1978 – 1992) και της εφημερίδας «Έθνος» (1992 – σήμερα)»

  Από το 1992… τώρα σε έκαψαν οι εργαζόμενοι του «Ρ»

  Ελπίζω να σε πληρώνει καλά ο εργοδότης ( Μπόμπολας) σου για την εξτρά δουλειά που του παρέχεις !!!!

  Πόσο ακόμα ρεζίλι θα γίνεστε !!!!!! (Μετά τον Γερμανο και τις Lexus τι αλλο???)

  Περαστικα !

 2. Δεν Νομίζω Τάκη ότι σε λένε, καν, Τάκη…. Πάλι έβαλες ψεύτικο e-mail ατιμούλικο. Επόμενο σχόλιο, δεν υπάρχει επομένως, θα σβηστεί. Οι διαχειριστές του μπλογκ έχουν ονόματα που είναι γνωστά (ας μας διάβαζες) και χρησιμοποιούν αρχικά για να φαίνεται ποιος έγραψε τι. Επιπλέον, μπλογκ μας είναι και όπως θέλουμε μπορούμε να γράφουμε και να υπογράφουμε. Και τώρα άντε να κάνεις το μπανάκι σου, να διαβάσεις και κανένα παραμυθάκι με κακιές μάγισσες και καλές συντρόφισσες και να κοιμηθείς τον ύπνο του δικαίου.
  Α.Κ.

 3. Πού είναι τα δικά σου» πραγματικά» στοιχεία Α.Κ. ( όνομα, email ) ?
  Γιατί πραγματικά στον οχετό που αποκαλείς Νευροσπάστη χάνονται….
  T.I.

 4. Αν δεν έχετε τα κότσια να δώσετε τα κανονικά σας στοιχεία, δεν μπορείτε να γράφετε εδώ μέσα. Εμείς γράφουμε επώνυμα. Το ποιος είναι ο χαφιές, επαφίεται στον αναγνώστη.

 5. τελικα θα μας ενημερώσετε επιτέλους αν θα φύγει η Γ.Γ και ποιος θα ειναι
  ο διάδοχος ,στα σίγουρα όμως οχι όπως μας λέγατε για τον αγοραστή του 902..
  που αντι να αγοραστεί (οχι ο αγοραστής) εκπέμπει…..ο σταθμος…
  ΥΓ
  Μου φαίνεται πως ειστε στημένοι απο το ιδιο το ΚΚΕ ωστε την στιγμη που εσεις
  γελοιοποιήστε να το εισπράττει ως όφελος το ΚΚΕ ..Εκτος εαν κάνετε σατιρα
  και σας αδικώ
  Η δικια μου γνωμη ειναι πως ο νεος γραμματέας του κκε θα ειναι ο Δραγασακης διοτι
  θα επαναληφθεί οπως άκουσα( σίγουρες πηγής ) η ψηφοφορία του 91
  που για 4 ψήφους κέρδισε η Αλεκα σας .Α ρε κουκουεδες…. με Νευροσπαστιδες πατε
  να χτυπήσετε τον Συριζα…??

 6. Κι εσύ χρησιμοποιείς ανύπαρκτη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλεις το σχόλιό σου.. Κοίτα πρώτα να έχεις τη μαγκιά να στέλνεις τα αληθινά σου στοιχεία και μετά να κάνεις όσες θεωρίες συνομωσίας θες. ΔΙότι ο ύποπτος, εσύ είσαι. Που δεν βάζεις αληθινά στοιχεία. Μην τολμήσεις να στείλεις ξανά σχόλιο, δεν θα το δεις.
  Α.Κ.

 7. Πέραν της συμμαχίας σας με την Χρυση Αυγη, ο καιρός τελείωσε που τους λασπολόγους του ΚΚΕ τους δίνανε θεσάρες στα αστικά κανάλια, η μήπως αποσκοπείτε στην μεγάλη ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ κυβέρνηση. Ο ρόλος σας είναι πολύ ύποπτος… .

 8. Ο Κώστας με κάλυψε, που λέγαμε και στο ΚΚΕ και δεν θα μακρηγορήσω. Το μόνο που έχω να σου πω: αν σε ενδιαφέρει η αλήθεια, ψάξε τι αυτοκίνητα έχει το κόμμα. Η Lexus της Αλέκας, δόθηκε από τη Βουλή, τι χρειάζεται όμως μια Lexus, από καύσιμα μέχρι ανταλλακτικά και σέρβις; τι άλλα αυτοκίνητα πολυτελείας έχουν τα στελέχη για τις μετακινήσεις τους; πόσα; είναι μικρά αυτοκίνητα, που τα έχουν απλώς για να κάνουν τη δουλειά τους, ή λιμουζίνες που τις έχουν για επίδειξη; Μάθε. Και αν κρίνεις ότι δεν είναι έτσι, έλα να μας το πεις. Αλλά με στοιχεία. Διότι έχουμε μάτια και βλέπουμε. Προσωπικά δε, επειδή έχω σχέση εξ αγχιστείας με τη δημοσιογραφία, είμαι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Το μέιλ σας, ευφάνταστο…
  Α.Κ.

 9. Αγαπητέ Μάκη, αν και επαναλαμβάνονται οι ίδιες κατηγορίες, αν και υβρίζεις ανώνυμα και ήδη είπαμε οτι αυτά τα μηνύματα θα κόβονται, δεν θα το κάνουμε γιατί θίγεις μόνο εμάς τους δύο.Ποιός είπε οτι δεν μιλάμε και για άλλες απολύσεις;Μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα θα δείς επώνυμα κείμενα συναδέλφων για άλλα ΜΜΕ.Επίσης εγώ έχω εικονογραφήσει δεκάδες συνδικαλιστικά φυλλάδια.Το 2011 σε μια μαζική απεργία στα ΜΜΕ είχα εικονογραφήσει την κεντρική αφίσα της Ποεσυ και ΕΣΗΕΑ.Πώς λοιπόν μιλάμε μόνο για το ΚΚΕ και ποιά η σχέση εξ αγχιστείας με την Δημοσιοφραφία;Αν θέλεις μπορώ να σου την στείλω να την δείς.Όσο για τα συμφέροντα εξυπηρετούμε ας υποθέσουμε οτι εγώ είμαι λακές των εκδοτών.Η Α.Κώττη είναι συνταξιούχος.Σε ποιόν και γιατί να αποδείξει;Γιατί δεν βάζετε στην άκρη της κρεμάλες και τις απειλές και χαρακτηρισμούς καρμπόν και δεν κάθεστε να μας πείσετε οτι δεν πρέπει να κατηγορούμε την ηγεσία του ΚΚΕ (ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ ) για τις απολύσεις και οτι αυτές είναι αναγκαίες;Με επιχειρήματα.Αν βέβαια υπάρχουν.Και παρακαλώ αν είσαι έτοιμος να πείς και για την Χρυσή Αυγή , είπαν άλλοι πρίν απο εσένα και για πράκτορες επίσης.

  ευχαριστούμε και παρακαλούμε για λίγη πρωτοτυπία!

  Υ.Γ.Κρεμάλες στήνονται αλλού …5 κάθε μήνα και με προγραφές.Και οι δήμιοι δεν είναι ούτε καπιτάλες, ούτε κατακτητές , ούτε εκδότες.

 10. Γράφεις «… Οι Lexusκαι τα λοιπά πολυδάπανα αυτοκίνητα για τη ΓΓ και τα στελέχη, δεν αποτελούν καν έξωθεν καλή μαρτυρία για το κόμμα της εργατιάς, ούτε πείθουν ότι πένεται…» και θέλεις να πιστέψει κάποιος που είναι λίγο υποχιασμένος ότι δεν είσαστε στημένοι. Έχετε δουλέψει στο Ριζοσπάστη, γνωρίζετε από δημοσιογραφία (έστω …εξ αγχιστείας) και γράφετε τόσο μεγάλες «πίπες»; Αν δεν είναι δάσκαλός σας ο Γκέμπελς, που έλεγε «όσο πιο μεγάλο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτώ γίνεται», τότε ποιός είναι ο δάσκαλος που αντιγράφει τον αυθεντικό λασπολόγο;
  Αν σας απέλυε με τους «νόμους και την τάξη», με προειδοποιήσεις τριών και έξη μηνών, αν έφευγε και πήγαινε στη Βουλγαρία, αν το αφεντικό ήταν ο Μάνεσης, αν …, πολλά αν, τότε επαναστάτες της δεκάρας δεν θα βγάζατε άχνα, μήπως και κακοφανεί στα αφεντικά του τύπου η αντίδρασή σας. Δεν θα βγάζατε άχνα από φόβο ότι δεν θα ξαναβρείτε δουλειά πουθενά.
  Τώρα όμως ελπίζετε ότι κάποιος μεγαλοεκδότης θα σας πάρει στη δουλεψή του, αφού οι εξετάσεις που δίνετε είναι διαβατήριο.
  Όμως ρε σεις διαβάστε λίγο ίστορία!!! Πάντα τους πρώτους που κρεμούσαν οι «κατακτητές», ήταν αυτοί που πουλούσαν τους δικούς τους, οι προδότες.

 11. Θα θυμώσει η CIA που δεν την έβαλες στους χορηγούς μου, Κώστα. Και θα μου κόψει την αποστολή των επεισοδίων της σειράς Criminal minds που δεν έχουν ακόμα γυριστεί…
  Κ.Νικήτα, πώς να ξέρω τα οικονομικά της τυποεκδοτικής; (η CIA μου το κρατάει κρυφό. Σας το είπε εσάς, η ΚαΓΚεΜπε;). Και τι σχέση έχει αυτό με τις απολύσεις;
  Οχι, δεν μπαίνω στις σελίδες εγκληματικών οργανώσεων σαν τη Χρυση Αυγή. Εσείς μπαίνετε; γιατί;
  Εάν είναι ανηθικη η διαμαρτυρία για το δίκιο εργαζομενων, τότε, ναι, είναι ανηθικο αυτό που κάνουμε. Αλλά νόμιζα πως νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
  Α.Κ.

 12. το Κόμμα ας ζήτήσει όσα λεφτά απο όποιους θέλει.Τι μας νοιάζει εμάς;Και στην χαλυβουργική εκτός απο το ΚΚΕ είχε πάει και η Χ.Α. αυτο κάνει τα δύο κόμματα συνοδοιπόρους;Το θέμα της σελίδας είναι οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη.Αν το κόμμα θέλει να διεκδικήσει χρήματα τι μας νοιάζει, εκδότες είμαστε;Αγαπητοί φίλοι μην ψάχνετε συνομωσίες.Η ουσία είναι οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η εργοδοτική ασυδοσία απο όπου και αν προέρχεται!Αντί αυτού ακούμε για χρυσή αυγή, για συνομωσίες για πρακτοριλίκια…έχετε δεί πολλούς πράκτορες να λένε ευθαρσώς το ονομά τους;Εκτός ίσως απο τον James Bond…
  Κ.Κούφ.

  ΥΓ Επικεντωνόμαστε στον Ριζοσπάστη γιατί δεν μπορούμε να χωνέψουμε οτι η εφημερίδα του ΚΚΕ κάνει απολύσεις.Απλό είναι.Γιατί απο αυτή την εφημερίδα ξεκινήσαμε.
  ΥΓ.Απ’οτι ξέρω την Αγγελική την πληρώνουν τα Νεφελίμ, ο Τσίπρας η Χρυσή Αυγή και ο Τζόρτζ Σόρος.Η πλάκα είναι όμως οτι το πιστευετε!!!

 13. Αγγελικούλα ..μήπως ξέρεις πόσα χρωστάνε στό κόμμα οί πελάτες τής ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ…….??……….ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ.
  Μήπως ξέρεις οτι τό κόμμα θά τούς πάει στά ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ…..γιά νά τούς τά πάρει..??
  Μήπως ξέρεις ότι αυτούσια ΄΄αρθρα» τού ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΗ….τά αναπαράγει η ιστοσελίδα τής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…??
  Τό »ΕΘΝΟΣ»….έγραψε οτι τό κόμμα απολύει….μ.ονο αυτούς πού δέν είναι κομματικά μέλη……!!!
  ενώ τό »ΒΗΜΑ» γράφει ότι στό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ….όλοι οί εργαζόμενοι είναι κομματικά μέλη…..λόγω Αξιοκρατίας…..
  Ναί Αγγελικούλα …οί κομμουνιστές λένε όλο τά ίδια καί τά ίδια…..γιά τόν απλούστατο λόγο……οτι καί οί ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ τού ΚΚΕ τά ίδια λένε γιά δεκαετίες….!!!!!
  Αυτό πάντως πού κάνετε μέ τόν ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΗ…είναι ΑΝΗΘΙΚΟ…..

 14. πες μας κάτι καινούργιο βρε Νικήτα μου, να ευθυμήσουμε οι άνθρωποι… Μην αναμασάτε διαρκώς τα ίδια, καταντάει πληκτικό…
  Τσιχλίτσα (νέα) μανούλι;
  Α.Κ.

 15. ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ….
  ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ…??
  ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ..??
  ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ »ΔΟΥΛΕΙΑ»…??
  ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ….ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ