ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΟΕΑΠ: Για μην ξεχνιόμαστε τι κάνει ο καθένας

Standard

Του Κυριάκου Ζηλάκου

Με αφορμή την υποψηφιότητά μου για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ, στο πλαίσιο της ανάδειξης 5 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και 2 μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, που θα γίνουν στις 12 και 13 Μαρτίου 2013, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις, ξεκαθαρίζοντας έτσι τη θέση μου.

Η επιλογή μου αυτή έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα. Λίγες μόλις μέρες μετά την απόλυσή μου από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (28/02/2013), μετά από 25 χρόνια προσφοράς μου στην εφημερίδα, θέλω έμπρακτα να πω ότι συνεχίζω, παραμένω πολιτικά ενεργός και αγωνίζομαι για όλα αυτά που κάποτε με έφεραν στο «Ριζοσπάστη» και ενάντια σε όσα και σε όσους με έδιωξαν από το «Ριζοσπάστη», εμένα όπως και άλλους συναδέλφους μου και συναγωνιστές σε αυτή την πορεία.

Ταυτόχρονα αρμόζει μια απάντηση γιατί η υποκρισία δεν έχει όρια και όσο την υποτιμάμε τόσο περισσότερο αποθρασύνεται και διευρύνεται. Ο λόγος για τα όσα ισχυρίζεται η παράταξη του ΠΑΜΕ στο χώρο των ΜΜΕ, η αποκαλούμενη «Δημοσιογραφική Συνεργασία», με αφορμή τις εκλογές στις 12 και 13 Μάρτη για τη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Κυρίως όμως θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα στις συναδέλφους που φέρονται στη σχετική διακήρυξη ως υποστηριζόμενοι από την εν λόγω παράταξη. Πέρα από τις διακηρύξεις κρίνεται και η στάση του καθενός μας, πολύ περισσότερο όταν ζητάμε την ψήφο των συναδέλφων μας.

Οι εκπρόσωποι αυτής της συγκεκριμένης παράταξης που εκφράζει το ΚΚΕ, της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», όπως θέλει να λέγεται, ειδικότερα το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Παναγιώτης Ράμμος με τη στάση του όχι μόνο νομιμοποίησε τις απολύσεις συναδέλφων τους από τον Ριζοσπάστη και τον 902 αλλά συνέβαλε και στη διαμόρφωση ενός πλαισίου το οποίο μπορούν να επικαλούνται και άλλοι εργοδότες για να έχουν απλήρωτους τους δημοσιογράφους και να κάνουν μαζικές απολύσεις. Καλύτερο άλλοθι δεν θα μπορούσαν να έχουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμπόδισε συστηματικά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ασχοληθεί με το θέμα και να πάρει απόφαση στήριξης των απολυμένων και των απλήρωτων δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» και του «902».

Επίσης με τη θέση που εκφράζεται πως οι απολύσεις, στα ΜΜΕ και γενικότερα, είναι… νομοτέλεια του καπιταλισμού και συνεπώς αναπόφευκτες, αντικειμενικά δίνουν το «πράσινο φως» στους εργοδότες για μαζικές απολύσεις, ενώ με το να καλούνται οι απολυμένοι και οι εργαζόμενοι σε αγώνα για… καλύτερα επιδόματα ανεργίας, ουσιαστικά η μόνη προοπτική που τους δίνεται  είναι να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες σφαγής και από κει πέρα σε μια άλλη ζωή στη «λαϊκή εξουσία» θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα λυθεί. Ο καθένας λοιπόν, όπως και να το κάνουμε, κρίνεται και προσωπικά. Επίσης κρινόμαστε όλοι μας και για τις επιλογές μας αλλά και για τις αντιστάσεις μας και τα όρια που θέτουμε.

About admin

neyrospastis@hotmail.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.