Νόμος είναι το δίκιο του καναλάρχη;

Standard

Το «ευχαριστώ» του Περισσού, για την επαναλειτουργία του 902: Νόμος είναι το δίκιο του ΕΣΡ, εναντίων του εργάτη (σκηνοθέτη, ηθοποιού) !

Μεγάλη έκπληξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην εκδίκαση της υπόθεσης άρνησης του ΕΣΡ να επιβάλει κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς επειδή δεν καταβάλουν το 1,5%από το τζίρο τους στον ελληνικό κινηματογράφο….
…Παρέμβαση υπέρ της θέσης του ΕΣΡ άσκησαν οι εκπρόσωποι του 902 TV, οι οποίοι και υποστήριξαν πως δεν υπάρχουν τα χρήματα που προβλέπονταν από το νόμο και πως η νομοθεσία αυτή τροποποιήθηκε.

ΚΚΕ-902Η παρουσία αυτή γίνεται λίγες μέρες μετά την άνοδο του 902 TV στην πλατφόρμα της Digea, και αφού το ΕΣΡ έκανε δεκτό το αίτημα του καναλιού για την επαναλειτουργία του σταθμού. Κι όπως είναι προφανές η ιστορία αυτή δεν αφορά τον 902 TV, αλλά τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ που ελέγχουν τη Digea…

Την περασμένη Τρίτη, όπως αποκαλύπτει η στήλη, εκδικάστηκε στο Σ.τ.Ε. αίτηση ακυρώσεως της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Μικρού Σωματείου για τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους κατά της ρητής αρνήσεως του Ε.Σ.Ρ. να επιβάλλει κυρώσεις στις εταιρείες ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την υποχρέωσή τους να καταβάλλουν το 1,5% των ακαθάριστων εσόδων τους υπέρ του κινηματογράφου, όπως προβλέπουν ο Ν. 1866/1989 και το Π.Δ. 285/1993 .

Η απόφαση του Σ.τ.Ε. αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού το ζήτημα υπερβαίνει τα όρια του ελέγχου της νομιμότητας μιας πράξεως του Ε.Σ.Ρ., έχοντας ιδιαίτερα δικαιοπολιτικά χαρακτηριστικά, που προσδιορίζουν με ιδιαίτερη ένταση την δυνατότητα των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών. Η κριθείσα από το Σ.τ.Ε. υπόθεση αφορά τελικώς στο ζήτημα της υπονόμευσης και της καταστρατήγησης της βούλησης του κοινού νομοθέτη και των ορισμών του Συντάγματος στον ευαίσθητο χώρο των Μ.Μ.Ε., όπου υφίσταται όσμωση της οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας με την πολιτική εξουσία. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ακόμη και σήμερα, μετά τον Ν. 3905/2010, εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με την υποχρέωσή τους να χρηματοδοτούν την εθνική κινηματογραφία.

Pressarismenos http://pressarismenos.blogspot.com/2013/03/902-tv_22.html

Advertisements

2 responses

  1. Ως φαίνεται, θα περιμένετε πολύ για απαντήσεις, αγαπητέ. Κι εμείς μαζί σας, διότι συμμεριζόμαστε απολύτως τα ερωτήματά σας.

  2. Ρε παιδιά έχω μια ερώτηση. Μου προέκυψε καθώς παρακολουθούσα την αριστουργηματική σοβιετική σειρά πολωνικής παραγωγής «Οι Φίλοι» στον 902.τιβι που εξυμνεί πλαγίως τις χάρες του αξέχαστου Μπρέζνιεφ.

    Καλά δεν εβγαλε δραματική ανακοίνωση το ΠΓ οπου απέλυε όλο το προσωπικό του 902 TV και ότι κλείνει το κανάλι αφού δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα να μπει στην ψηφιακή πλατφόρμα;
    Πως τώρα ΕΙΝΑΙ στην ψηφιακή πλατφόρμα, κάνει ενημερωτικές εκπομπές, προβάλλει αυτά τα σοβιετικά έπη και προβάλλει και τις υπέροχες διαφημίσεις που τον έκαναν πασίγνωστο;

    Με τί προσωπικό τα κάνει όλα αυτά και πως έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα ο σταθμός;

    Φαίδων