Νέα επιστολή δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη»

Standard

290313_neurospastisΠρος το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε ακόμα μία φορά σε εσάς για να σας ενημερώσουμε ότι ο «χορός» των πιέσεων, της απαξίωσης και της απομόνωσης εκ μέρους της διεύθυνσης του Ριζοσπάστη σε βάρος μας καλά κρατεί και κλιμακώνεται… 

Τελευταίο «κρούσμα» η νέα συκοφαντική, άνανδρη και δόλια δημοσίευση των ονομάτων μας σήμερα στις σελίδες του «Ρ» (σελίδα 45) με αφορμή τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Δε μας εκπλήσσει πλέον το ασύλληπτο γεγονός η ίδια η εφημερίδα να στοχοποιεί τους εργαζόμενούς της. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Σας υπενθυμίζουμε ότι την ίδια απρέπεια είχαν διαπράξει όταν απευθυνθήκαμε στην ΕΣΗΕΑ καλώντας την να παρέμβει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Όμως προκαλεί εντύπωση η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται μέσα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Αναφέρεται για παράδειγμα, ότι συζητήθηκαν στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων. Αποσιωπούν όμως ότι πρόκειται για δεδουλευμένα 6 μηνών που παραμένουν τόσα μετά και από την πληρωμή 1,5 μισθού (εξόφληση Αυγούστου και Σεπτέμβρη) στις 15 Μάρτη. Πράγματι στο δικαστήριο δήλωσαν ότι «γίνεται προσπάθεια να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι την αναγκαστική προσφυγή μας στα ένδικα μέσα (εξώδικο και ασφαλιστικά) η διεύθυνση της εφημερίδας επαναλάμβανε μονότονα ότι «δε ξέρουμε πότε θα γίνουν πληρωμές» και πως «η κατάσταση θα χειροτερέψει», αδιαφορώντας για την κατάσταση ανέχειας που είχαμε περιέλθει εμείς και οι οικογένειές μας και που φυσικά συνεχίζεται. Εξάλλου αυτό είχε δηλώσει η διεύθυνση και στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  στις 8 Φλεβάρη.

Η αλήθεια είναι επίσης, ότι μόνο μετά τα ένδικα μέσα και την προσφυγή της ΕΣΗΕΑ στο ΣΕΠΕ η διεύθυνση της εφημερίδας δεσμεύτηκε γραπτώς στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει από 1 Απρίλη να πληρώνει κανονικά και από τις 22 Απρίλη θα ξεκινήσει και αποπληρωμή των δεδουλευμένων σε 12 ισόποσες δόσεις. Αλήθεια γιατί δεν το έχουν ανακοινώσει στους εργαζόμενους;

Από τη πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να τοποθετηθεί πάνω στις τελευταίες εξελίξεις.

Τα ονόματά μας αναφέρονται στο σημερινό «Ρ». Για την «αντιγραφή»:

Παναγιώτης Κακαλής, Γιώργος Μιχαηλάρης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Μαυροπούλου.  

ΑΘΗΝΑ 29/3/13

 Το σκίτσο- φρέσκο φρέσκο- είναι του Κώστα Κουφογιώργου

Advertisements

22 responses

 1. Ακου»πάντα εδώ» και τα πάντα όλα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο είσαι.
  Ενώ κατηγορείς τον νευροσπάστη για λογοκρισία,απαγορεύεις στους άλλους να αναφέρονται σε ότι εσένα δεν σου αρέσει,και συγκεκριμένα στον Μπελογιάννη με αφορμή την θύμηση που έκανα για την επέτειο της δολοφονίας του.
  Και για να το καταλάβετε και να το πάρετε απόφαση μιά και καλή.
  Μπορεί στην Χριστιανική θρησκεία να έχουν ανάγκη απο μάρτυρες και αγίους,και η επίσημη εκκλησία να τους αναγνωρίζει σαν τέτοιους και να τους οικειοποιείται .Οι πραγματικοί κομμουνιστές όμως έχουν ανάγκη απο αγωνιστές και επαναστάτες που ανήκουν ΜΟΝΟ στο λαό και σε κανένα κόμμα που για εξυπηρετήσει τα συμφερόντα του,καπηλεύεται τη δράση και το αίμα τους.
  Ο Μπελογιάνης και όλοι οι αγωνιστές,δεν έδωσαν το αίμα τους για να κάνουν σήμερα κάποιοι μπίζνες πίσω απο πολυτελή γραφεία και μαρμάρινα παλάτια.Το χάρισαν αδιαμαρτύρητα για την προκοπή και την λευτεριά αυτού του λαού.
  Οι τελευταίοι που μπορούν να κατηγορήσουν την συντροφό του Ελλη Παππά είναι η σημερινή θλιβερή φράξια,που καμμιά σχέση δεν έχει με την συνεπή κομμουνιστική στάση και δράση της αγωνίστριας Ελλης.
  Η εκδίκηση που αναφέρει ο Μπελογιάννης στη Παππά,στα τελευταία του λόγια, αφορά και τους σφετεριστές της ιστορίας του ΚΚΕ,που σήμερα το οδηγούν στην εξαφάνιση.
  Τέλος λοιπόν στη καπηλεία των αγωνιστών απο τους ψευτοκομμουνιστές.
  Οι αγωνιστές και οι επαναστάτες,παντα ανήκαν και ανήκουν στους λαούς και σε κανένα άλλο.
  Οσοι τιμούν την μνήμη τους δεν τους καπηλεύονται για καπιταλιστικές μπίζνες.
  Και όσοι τους τιμούν πραγματικά,είναι πολλοί,τόσο που ούτε το φαντάζεται η φράξια του περισσού.

 2. Με την αδεια των «κομμουνιστων υπηρεσίας» του Περισσου μια ερωτηση: Οταν μπαινετε σε site που σχολιαζουν την εργοδοσια σας το κανετε μεσα στα πλαισια των καθηκοντων σας, ή πληρωνεστε εξτρα;;;

  Υγ. Συγγνωμη admin, αλλα δεν αντεξα να μην κανω την ερωτηση.

 3. Αυτό που κάνει εντύπωση στη δική σας ιστοσελίδα, είναι ότι ουστιαστικά ΔΕΝ επιτρέπεται ο διάλογος (ακόμα και όπως εσείς τον εννοείται) και η ανταλλαγή απόψεων. Και το λέω αυτό γιατί σπάνια συμβαίενι σε άλλες σελίδες, να περιμένει ο admin καραούλι να απατήσει σε κάθε ανάρτηση με την οποία δεν συμφωνεί.
  Βέβαια, τα δικαιώματά σας εσείς τα καθορίζεται. Μαζί και το δικάιωμα να εκτοξευετε απειλές ότι θα δημοσιευετε (στην ουσία) επιλεκτικά όσα ταιριάζουν στους at hoc κανόνες που αποφασίζετε.

  Παράκληση. Θερμή παράκληση:

  Αφήστε τον Μπελογιάννη έξω από τα «νευροσπαστικά» βιώματα σας.
  Και εσείς και η κυρία Παππά, που συστηματικά ρίχνει μόνο κακό λίπασμα στη μνήμη του.

 4. Σαν σήμερα,το μεταεμφυλιακό κράτος δολοφονούσε τον ήρωα-μάρτυρα Νίκο Μπελογιάννη και τους 3 συντρόφους του Μπάτση Καλούμενο και Αργυριάδη.
  Χαράματα Κυριακής του 1952.Κυριακή που ούτε οι ναζι δεν τολμούσαν εκτελέσεις.
  Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη τους είναι ο συνεχής αγώνας για ενα κόσμο καλύτερο.
  Και όπως είπε στη συντροφό του Ελλη Παππά με τα τελευταία του λόγια,πρέπει να ζήσεις για την εκδίκηση,έτσι και όσοι δεν λησμονούμε πρέπει να μείνουμε όρθιοι και να αγωνιστούμε για την εκδίκηση σε εποχές που μοιάζουν σε πολλά με την μαύρη εκείνη περίοδο.
  Την εκδίκηση όπως την εννοούσε ο Μπελογιάννης,στα τελευταία του λόγια και την περιγράφει η Ε.Παππά στο βιβλίο της που εκδόδηκε μετά τον θανατό της.

 5. Α ναι, φιλε admin αυριο θελω να γραψω ενα μεγαλο κειμενο και μου εχει χαλασει ο ορθογραφος στο word, θα ερθεις να με βοηθησεις;

 6. Δε λετε ευτυχως που κανω και ορθογραφικα λαθη για να βρειτε κατι στο οποιο να μπορειτε να απαντησετε.

 7. Χωρις να θελω να γινω κακος, επειδη με την ανεργια και την αγραφκια κανεις δεν πρεπει να παιζει, καταλαβαινω γιατι εισαι και ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΣ… Ποιος θα σε προσλαβει οταν κανεις τσαμπα αυτο που οι συμμορητες του Περισσου το κανουν επι πληρωμη;;;

 8. Φραγκίσκο, βάλεις δεν βάλεις δύο σίγμα στο μίσος δεν αλλάζει το μέγεθος του. Εκτός και αν το έχεις μπερδέψει με τη λύσσα. Και τώρα όνειρα γλυκά και ασκανδάλιστα, γιατί πέρασε η ώρα…

 9. Επισης, αν και δεν ειμαι ψυχιατρος, το μισσος σου για το ΚΚΕ το κρινω να εχει παθολογικα αιτια, ρωτησε και καποιο ειδικο να σιγουρευτεις, ισως ετσι καταφερεις να εχεις μια πιο φυσιολογικη ζωη απο το να ξεροσταλλιαζεις στο πληκτρολογιο για να λες καθε μερα τα ιδια και τα ιδια.

 10. Νευροσπαστη, καταρχην ακομα και η γελοιογραφια ειναι αποπροσανατολιστικη
  Εμεις τα «τρολ»(προσωπικα εχω δωσει και ονοματεπωνυμο), και ειδικα εγω, εσενα κατηγορω, οχι τους απολυμενους, τουλάχιστον οχι επειδη διεκδηκουν τα δεδουλευμενα.

  Εσυ ομως, τους χρησιμοποιεις για να χτυπήσεις το ΚΚΕ, τους βαζεις μπροστα για να ικανοποιήσεις την αντι-κκεδικη σου προπαγανδα. Και στο ειπα και στο ξαναειπα, αν σε ενοιαζαν οι απολυμενοι , θα σε ενοιαζαν ολοι οι απολυμενοι και θα αφιερωνες που και ενα αρθρο για αυτους και για τους υπολοιπους εργαζομενους που αδικουνται και που αγωνιζονται. Μου θυμιζεις κατι τυπους που για να γλιτωσουν απο δυσκολες καταστασεις λενε «εκεινη τη μερα πεθανε μια θεια μου ή η μάνα μου»(ναι υπαρχουν τέτοιοι που θαβουν την μανα τους ζωντανη για να ξεγλιστρήσουν). Ετσι και εσυ χρησιμοποιεις τους απολυμενους απο τα οργανα του ΚΚΕ, σαν εργαλειο, οχι επειδη τους συμπαραστεκεσαι. Νομιζεις οτι αυτο δεν κανει μπαμ;

 11. Συνεχίστε και τις τις αποκαλύψεις για τις απολύσεις και τις μεθοδεύσεις της φράξιας να καταπνίξει κάθε φωνή εντός και εκτός ΚΚΕ.
  Της φράξιας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση του ιστορικού κόμματος.
  Απο το ύφος,το ήθος και την πολιτικοιδεολογική ανεπάρκεια τών σχολίων των »υπερασπιστών» του ΚΚΕ,η ζημιά που έχει κάνει η φράξια φαντάζει μη αναστρέψιμη.
  Αφήστε τους να διαχέουν την χολή και το δηλητήριό τους.Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται και να αποκαλύπτεται η πολιτική γύμνια τους.
  Αν δε το δείτε και απο την κωμική πλευρά το προβλημά τους,καταντάει αρκούντως διασκεδαστικό.

 12. Πρώτον, Ανεργε και Αφραγκε, το ονοματάκι σας, αλλιώς το σχόλιό σας θα κοπεί.
  Δεύτερον, ποια στοιχεία έχετε για όσα λέτε; Οτι δηλαδή οι τέσσερις έχουν άλλους σκοπους και δίνουν εξετάσεις στα μεγαλοαφεντικά; Να βάλετε τα στοιχεία, ή αλλιώς να παραδεχτείτε ότι είστε κοινός συκοφάντης.
  Τρίτον και σημαντικότερον. Δεν ντρέπεστε να τα βάζετε με όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους; αυτά μαθαίνετε αγοράζοντας και διαβάζονταας τον Ριζοσπάστη; και αυτό στην ταξική σας συνείδηση περιλαμβάνεται;
  Μην ξεχαστείτε: όνομα και επίθετο, ή διαγραφή.

 13. «Παναγιώτης Κακαλής, Γιώργος Μιχαηλάρης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Μαυροπούλου».

  Αυτοί οι 4 είναι όλοι κι όλοι που ο Ριζοσπάστης τούς χρωστά δεδουλευμένα;
  Άπαντες οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εκεί, άπαντα τα υπόλοιπα επαγγελματικά στελέχη τού ΚΚΕ, είναι πληρωμένοι κανονικότατα;
  Ε, αν όντως μόνο αυτοί βασανίζονται από καθυστέρηση μισθών, τότε το ΚΚΕ δεν έχει οικονομικό πρόβλημα.
  Απλά, γουστάρει και τους βασανίζει.
  Αν όμως υπάρχουν κι άλλοι απλήρωτοι για μήνες, κι επειδή αποδεδειγμένα το ΚΚΕ έχει φοβερά οικονομικά προβλήματα,
  αυτοί οι 4 που βγήκαν στα κεραμίδια, μου δίνουν το δικαίωμα να συμπεράνω ότι το μόνο που θέλουν να επιτύχουν, είναι να δημιουργήσουν γενικότερα προβλήματα στο ΚΚΕ.
  Και κανείς δεν λέει ότι κακώς ζητάνε τα δεδουλευμένα τους. Άλλο όμως αυτό, κι άλλο το «παιχνίδι» που παίζουν.
  Διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, όχι μόνο την τραγική οικονομική κατάσταση του ΚΚΕ, μα και πως ακόμη και με το αίμα τής ψυχής μας, θα βάλουμε τα δυνατά μας οι κομμουνιστές, να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ απ’ τα δεδουλευμένα τους αυτοί οι κύριοι και αυτή η κυρία.
  Το γνωρίζουν αυτό. Γιατί λοιπόν τούς έχει πιάσει τέτοια πρεμούρα;
  Τι να απαντήσω τώρα στο ρητορικό μου ερώτημα;
  Ότι απλά είναι ανασφαλείς κι επιπόλαιοι;
  Να τους αθωώσω μήπως, λόγο βλακείας
  Ή με βάση τη συμπεριφορά τους να τους κρίνω αντικειμενικά;
  Αυτό λέω να κάνω, για δε μου επιτρέπεται φύση και θέση να αυτοπαραμυθιάζομαι και να παραμυθιάζω και τους άλλους.
  Ε, λοιπόν, κρίνοντας αντικειμενικά τη συμπεριφορά τους, συμπεραίνω ότι αυτοί οι κύριοι και αυτή η κυρία, απλά δίνουν …εξετάσεις σε υποψήφιους αστούς εργοδότες, ότι θα αποδειχτούν οι καλύτεροι κονδυλομισθοφόροι τους ενάντια στο ΚΚΕ.
  Κι εγώ που γράφω αυτό το σχόλιο, άνεργος είμαι. Μακροχρόνια άνεργος. Παρόλα ταύτα, αγοράζω το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για να τον ενισχύσω οικονομικά, παρότι μπορώ να τον διαβάζω μέσω ίντερνετ. Επιπλέον, κόβω σε πρώτη ευκαιρία κάνα κουπόνι ενίσχυσης τού ΚΚΕ και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, αλλά διακινώ και σ’ άλλους κουπόνια.
  Ξέρετε γιατί; Διότι έχω τον εντελώς αντίθετο στόχο απ’ αυτούς τούς κυρίους και απ’ αυτήν την κυρία.
  Εγώ θέλω να βοηθήσω το ΚΚΕ και το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.
  Κατ’ επέκταση θέλω να βοηθήσω την εργατική τάξη τής χώρας μου και τους συμμάχους της, ακριβώς γιατί ανήκω στην εργατική τάξη κι έχω ταξική συνείδηση.
  Τέλος, δεν τρέφω αυταπάτες ότι μπορώ να σωθώ μέσα στον καπιταλισμό.
  Αν τις είχα, θά ‘χα στραφεί ενάντια στο ΚΚΕ, να δώσω εξετάσεις στα μεγαλοαφεντικά ότι μπορώ να αποδειχτώ ο καλύτερος ρουφιάνος τους…

 14. Αναδημοσιεύουμε μια επιστολή συναδέλφων πρός την ένωση μας.Τα ονόματα μας αναγράφονται καθαρά στα δημοσιευμένα άρθρα, μπορείς να τα διαβάσεις.Απαντάμε ώς administrator γιατί στο παρελθόν διάφοροι είχαν αναδημοσιεύσει κείμενα μας ώς αναρτήσεις σε μπλόγκς δήθεν οτι έγιναν απο εμας.Το σάιτ αυτό περιέχει κείμενα της Α.Κώττη,Ν.Μπελογιάννη,Κ.Ζηλάκου και Δ.Πασχάλη και σκίτσα του Κ.Κουφογιώργου.Όλοι εδώ, επώνυμοι και σε χαιρετάμε.Αν η ηγεσία του ΚΚΕ σταματήσει την ευλαβική εφαρμογή του μνημονίου,τις ατομικές συμβάσεις,την απαγόρευση των συνελέυσεων των εργαζομένων και τις απολύσεις τότε θα σταματήσουμε και εμείς.Και θερμοπαρακαλούμε για επιχειρήματα, όχι ανούσιες συνομωσιολογίες , ύβρεις και το κλασσικό πιά «γιατί σας αναδημοσιεύει η Χρυσή Αυγή εεεεεεεεεεε;».Τα έχουμε ήδη απαντήσει τα έχουμε ήδη εξαντλήσει.Και αν θέλετε να σας απαντήσουμε και με ενα παράδειγμα:
  Η αφίσα ενός μουσικού συγκροτήματος βρίσκεται σε μια γιάφκα τρομοκρατών.Είναι τρομοκράτες τα μέλη του συγκροτήματος;Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι κείμενα του σάιτ αναδημοσιεύονται σε πλείστα όσα ιστολόγια και σάιτ.Εμείς ναζιστικά ιστολόγια δεν παρακολουθούμε και δεν γνωρίζουμε.Μην προσπαθείτε λοιπον να αποπροσανατολίσετε την κουβέντα και επιτέλους πείτε μας ενα επιχείρημα για την εργασιακή κατάσταση του Ρ και της Τυποεκδοτικής πέρα απο το «είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»

 15. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ….Η ΚΥΡΙΑ admin…..ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥ…!!!!!……..
  ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΘΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ………ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ….
  ΚΑΠΟΥ ΜΑΣ ……ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ…..ΟΛΟ ΑΥΤΟ……!!!!!

 16. Μόνο που «ξέχασε» να δημοσιεύσει και το όνομα του μάρτυρα της εργοδοσίας, ο οποίος κατέθεσε κατά των απλήρωτων και στοχοποιημενων συναδέλφων του. Αν το να βάζουν ονόματα δεν είναι κακό, και δεν δημουργείται κανένα πρόβλημα, γιατί δεν έβαλαν και το δικό του; επίσης, δασκάλα που διδάσκατε και νόμο δεν κρατούσατε, γιατί εσείς μας γράφετε μόνο το μικρό σας ονοματάκι;

 17. Καλά έκανε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ καί δημοσίευσε τό ονόματα
  Εάν ΕΚΡΥΒΑΝ τά ονόματα θά ήταν τό άσχημο….
  Τί είδους ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ είναι όλοι αυτοί πού »ενοχλήθηκαν» από τήν δημοσίευση
  τών ονομάτων τους…???
  ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ……………………

 18. Εκείνο πάντως που εντυπωσιάζει είναι το επίπεδο σας
  Μόνοι σας κερνάτε, μόνοι σας πίνετε…
  Το μόνο που σας λείπει είναι εκείνος ο (τουλάχιστον 50%) ΠΑΝΑΓΗΣ

 19. Παράθεμα: Επιστολή απολυμένων του “Ριζοσπάστη” | εργασιακό δελτίο

 20. ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ….ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ …..

  ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ….ΜΑΚΗ!!!