Αγαπητή κ. Αλέκα Παπαρήγα!

Standard

 

Λυπάμαι πολύ για την στάση κάποιων καρεκλοκένταυρων του «Ριζοσπάστη» και κάνω έκκληση στην κ. γ.γ του ΚΚΕ να τους… μαζέψει…

Κυριολεκτώ…

Οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» έχουν οικογένειες και έχετε υποχρέωση να τους ξοφλήσετε τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, όπως ακριβώς έχουν υποχρέωση  να το κάνουν και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΥΓΗ και το ΡΑΔΙΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ.

Ολα τα υπόλοιπα δεν μπορεί να γίνονται ή να σχολιάζονται,  με αυτό τον προκλητικότατο  τρόπο από το κόμμα της εργατικής τάξης.

Και επιμένω.

Το κόμμα της εργατικής τάξης δεν είναι ποτέ δυνατόν να «καρφώνει» ονομαστικά τους εργαζόμενους , στους οποίους οφείλει δεδουλευμένα και οι οποίοι στηρίζουν τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ επί σειρά ετών!

Τα υπόλοιπα και περιττεύουν και εκθέτουν το κόμμα, αγαπητή κ.Αλέκα  Παπαρήγα!!!

 

Πόπη Χριστοδουλίδου

——————————————————————————————————————–

 Αναδημοσίευση από το «Ριζοσπάστη» της Κυριακής 31 Μάρτη

 Ξεκαθαρίζουμε μερικά αυτονόητα

Για «»χορό» πιέσεων», «απαξίωση», «απομόνωση» από την πλευρά της διεύθυνσης του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, κάνουν λόγο με επιστολή τους προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι 4 δημοσιογράφοι του, οι Παναγιώτης Κακαλής, Γιώργος Μιχαηλάρης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Μαυροπούλου, με αφορμή δημοσίευμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, ότι την προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη 28 Μάρτη, έγινε δικαστήριο όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των συγκεκριμένων δημοσιογράφων (σ.σ. δημοσιεύσαμε τα ονόματά τους) με τα οποία ζητούσαν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους… Στο ίδιο ρεπορτάζ γράφαμε για τη στάση που κράτησε η εφημερίδα στο δικαστήριο σχετικά με τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες του Κόμματος και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Γράφουν λοιπόν οι δημοσιογράφοι προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ: «Τελευταίο «κρούσμα» η νέα συκοφαντική, άνανδρη και δόλια δημοσίευση των ονομάτων μας σήμερα (σ.σ. χτες) στις σελίδες του «Ρ» (σελίδα 45) με αφορμή τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για μη καταβολή δεδουλευμένων. Δε μας εκπλήσσει πλέον το ασύλληπτο γεγονός η ίδια η εφημερίδα να στοχοποιεί τους εργαζόμενούς της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά». Βεβαίως οι ίδιοι δε λένε κουβέντα, για το γεγονός ότι ενημέρωσαν την άθλια προβοκατόρικη αντικομμουνιστική ιστοσελίδα «Νευροσπάστης», ότι στέλνουν τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στα δικαστήρια, και μάλιστα τη μέρα της δίκης.

Ξεκαθαρίζουμε τα εξής αυτονόητα:

Πρώτον: Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ είναι όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και έχει την υποχρέωση απέναντι στα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που η πλειοψηφία τους μπορεί να στερείται ένα κιλό ψωμί ή ένα πιάτο φαΐ για να δώσει 1,5 και 2,5 ευρώ για να αγοράσει την εφημερίδα, να τους ενημερώνει, ποιοι και γιατί στέλνουν τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στα δικαστήρια. Είναι απαίτηση – και απολύτως δικαιολογημένη – εργαζομένων, απολυμένων, νεολαίων, άνεργων, όσων κάνουν θυσίες και ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα και για την έκδοση της εφημερίδας του.

Δεύτερο: Το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τα μέλη του ΚΚΕ για ενέργειες σαν των παραπάνω στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, για να ξέρουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, ώστε στην καθημερινή τους δουλειά και επαφή με εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα, να είναι εξοπλισμένοι. Κι αυτό επειδή διάφοροι με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Κόμματος, έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας μια άθλια και συκοφαντική αντιΚΚΕ εργολαβία με ψευδολογίες και διαστρεβλώσεις.

Πειρατικό Ρεπορτάζ http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/2013/04/blog-post_349.html

Advertisements

18 responses

 1. Ότι όλοι εδώ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φίλοι είμαστε από τα παλιά είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. ‘Εχει διαγράψει το κόμμα με ψευτιές, συκοφαντίες, αθλιότητες και ό,τι άλλο θες χιλιάδες αμέτρητες κόσμο.
  Αλλά αγαπητέ μου εσύ φιλαράκο, γιά πες που ύβρισα και που συκοφάντησα, έτσι δηλαδή γιά ξέρουμε τι λέμε. Ε;
  Που είπα ότι ο Μαΐλης είναι on line με τον Στάλιν, ε αυτό νομίζω ότι τον τιμά, δεν συμφωνείς;
  Αλλά επειδή είμαι από τους παλαιότερους στο κουρμπέτι, να σου πω, άμα θες, και την ιστορία με την παραχάραξη των Απάντων του μεγάλου από το εκδοτικό της Παπαρήγας.
  Γιά να γελάμε έτσι χαλαρά…

 2. Πάντως από ό,τι βλέπω έπεσε μορατόριουμ από πλευράς επίσημης ηγεσίας ΚΚΕ, Ούτε ένα τόσο δα μπινελίκι από τον ριζοσπάστη ή τον 902. Μάλλον ξαφνιάστηκαν από τις αντιδράσεις ή φυλάνε δυνάμεις για καρατομήσεις και απολύσεις μετά το «συνέδριο»;

  Φαίδων

 3. Κατά την συνάντηση που είχε η κ.Παπαρήγα με τους εργαζόμενους στα τσιμέντα Χαλκίδας,σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αμοραλισμού,τους είπε επι λέξει τα εξής.
  »Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ,όχι μόνο γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν 100%δίκιο,αλλά γιατί δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να στηρίξουμε τις δραστηριότητες της πολυεθνικής και η οποία αυτό που την ενδιαφέρει είναι να κάνει ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ»
  Όπως έλεγαν και στις παλιές Ελληνικές ταινίες:
  Καθε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούν ανάλογες περιπτώσεις,ουδεμία σχέση εχει με την πραγματικότητα.

 4. Πάλι επιλεκτικά τα κόβετε τα σχόλια ε; Τον «κύριο» Μαλάμη που υβρίζει και συκοφαντεί πρόσωπα χωρίς να βάζει το πραγματικό του ονοματάκι εκεί τον αφήνετε, να κάνει τη βρωμοδουλειά.

 5. Έλα μωρέ τώρα,είπε τίποτα κακό ο μπαρμπα Κώστας το 1974 στην ΚΟΜΕΠ;
  Πως κάνετε έτσι εσείς οι οπορτουνιστές,όταν ανώτατα στελέχη λένε την αλήθεια;
  Θα ήταν καλύτερα να έλεγε ψέμματα ο άνθρωπος;Με την αθωώτητα που τον διέκρινε είπε αυτό που ο κόσμος το είχε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.
  Εξάλλου ακολούθησε »διόρθωση»από την ΚΕ,που έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και ζήσαν αυτοί καλύτερα και εμείς χειρότερα.
  Μπα σε καλό σας!!!
  Παλιοχαρακτήρες οπορτουνιστές που δεν θα γίνετε ποτέ επαναστάτες ρε!!

 6. Σε παρδώ Σάκη μου, τώρα είδα το σχόλιό σου γιά το Νευροσπάστη. Μάλλον κοντά έπεσες.
  Εγώ πιστεύω ότι ο Νευροσπάστης είναι μίσθαρνο πραχτόρικο όργανο της ομάδας Μάθεση-Τυρίμου-Μανωλέα που παίρνει γραμμή κατευθεία από τη Γκεστάπο.
  Βλέπεις πούρχεσαι στα λόγια μου Σάκη;

 7. 1. Κύργιε Νικ Τζόβλα μου δεν κατάλαβα ακριβώς το θέμα σας. Πώς τάιζε δηλαδή; Τζάμπα να δούλευαν; Εργάζονταν οι άνθρωποι, σκληρά και ευσυνείδητα. Α, μήπως τώρα ανακαλυφθεί ότι τα χρήματα που έπαιρναν ήταν δωρεά της Παπαρήγας;
  Υποψιάζομαι μάλιστα ότι κι ο Μπογιόπουλος λαμόγιο ήταν που πληρωνόταν γιά να παίζει τάβλι όλη μέρα στα γραφεία του Ρίζου.

  2. Γιά να μην έχει αγωνία ο αγαπητότατος μου εκλεκτός Σάκης τον πληροφορώ ότι πάντα ψήφιζα κουκουέ και θα συνεχίσω. Εδώ σε θέλω Σάκη όμως!
  Ποιό κουκουέ απ’ όλα; Αμ, αυτό είναι το θέμα Σάκη μου. Διότι ένα τμήμα τουλάχιστον του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι αυτοί είναι το πραγματικό κουκουέ, όπως επίσης το ίδιο λέει το λεγόμενο μπρος μουλού, το πίσω μουλού, το ΝΑΡ, κάποιοι περί τον Αλαβάνο καθώς και άλλοι σε κάτι μεταζαχαριαδικές ομάδες.
  Θέλω δε να ρωτήσω, με ποιά κριτήρια θα αποφασίσουμε ποιό απ’ όλα αυτά τα κουκουέ,
  φανερά ή κρυφά, είναι το γνήσιο; Αυτό που λέει ο γίγας Μαυρίκος; Ο Μαΐλαρος;
  Γιατί ρε φίλε; Είναι online μήπως με τον Στάλιν;
  Μήν τα πιστεύεις αυτά Σάκη μου, διαδόσεις είναι σαν τις υπέροχες φράουλες απ’ το Τσερνόμπιλ
  (αμάν τι θυμήθηκα…). Ρε Σάκη μπας κι είχες φάει και συ από κείνες τις φράουλες;
  Ο Μαΐλης πάντως είχε φάει από δαύτες γκαραντί, όπως νομίζω αβίαστα μπορούμε να συμπεράνουμε.
  Οπότε βολέψου Σάκη με την πληροφορία ότι ψηφίζω κουκουέ κι άστα τ’ άλλα. Γιατί δηλαδή θες να ξέρεις, χωροφύλακας είσαι (περιμένω τώρα να δω, αν θα τσιμπήσεις);
  Σε κάθε περίπτωση σου στέλνω ένα γλυκό φιλάκι!

  3. Γμτ ρε παιδιά, με πρόλαβε ο πουλημένος χαφιές πράχτορας Καρτερός κι έγραψε γιά το Λουλέ.
  Μα τον αρχηγό μας τον Νίκο τόχα προψές θυμηθεί κι ήθελα να το γράψω εδώ αλλά τόν έκαψε το χαβαλέ όπως τον έβαλε στη φασιστική πατσαβούρα ξεσκονόπανο του ιμπεριαλισμού Αυγή. Έχω όμως την ΚΟΜΕΠ με το ορίτζιναλ, θα τόχετε και σεις, σας προτείνω να τη βάλετε την αρθράρα αφού είναι τόσο επίκαιρη.

 8. ΤΟ »ΒΗΜΑ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ »ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΗ»
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…….ΓΙΑ ΤΙΣ »ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» ΣΑΣ…!!!

 9. το ψωμι που φαγατε δεν το σεβεστε λιγακι? αυτοι οι ξεφτιλες του κκε σας ταιζαν τοσα χρονια. που κοπτεστε να πατε φαι στα παιδια σας. το 1.5 ευρω του εργατη σας ταιζε που γυρνατε τωρα και το ξεφτιλιζετε.

 10. Αγαπητέ μου κ.Μαλάμη,συμφωνώ απόλυτα με την προτασή σας για το δούλεμα και το ψιλό,καθότι η βλακεία μόνον έτσι αντιμετωπίζεται,παρότι κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι ανίκητη.
  Βέβαια ερχόμαστε δεύτεροι,αφού το χοντρό δούλεμα τούς γίνεται απο την ηγεσία ,που πρέπει να ομολογήσουμε ότι στο τομέα αυτό αποδεικνύεται αξεπέραστη.
  Θα παρακαλούσα μόνο το δούλεμα να γίνεται με κάποια φειδώ,μην τυχόν χάσουμε τέτοια κελεπούρια και στερηθούμε μια αστείρευτη πηγή γέλιου πλάκας και διασκέδασης.

 11. ΜΑΛΑΜΗ ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΟΣ ΒΟΘΡΟΣ………!!!!
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ……..!!!!!
  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ……

 12. Ε καλά, τι πιό λογικό από το να διαγράψει ο Μαΐλης το ίδιο του το παιδί. Αφού το άτομο έχει τον ανθρωποδιώχτη. Αν μπορούσε θα διέγραφε και τον εαυτό του, με τον όρο να παρέμενε ο ίδιος στο κόμμα. Πώς λέγεται αυτό το ψυχικό φαινόμενο; Όποιος το βρει παίρνει δώρο σιντί με τα έργα της πρωτοπορας κομμουνίστριας Λιάνας Κανέλλη.
  Πάντως επιτρέψτε μου σύντροφοι να διαφωνήσω με τις σκληρές απαντήσεις ή ενδεχόμενο κόψιμο των φερέφωνων του μαιλομεντρεκισμού από δω.
  Κατά την ταπεινή μου, η μόνη ορθή πλέον αντιμετώπιση του φαινομένου της μαλάκυνσης (έστω κι αν πολύ πολύ συχνά η εν λόγω μαλάκυνση συμβαίνει με το αζημίωτο) είναι να τους παίρνουμε στο ψιλό.
  Δούλεμα μέχρι δακρύων. Έστω κι αν αυτό είναι μηδαμινή ανταπόδοση γιά τα πραγμαικά δάκρυα που όλη αυτή η αληταρία έχει προκαλέσει τόσα χρόνια σε τόσους και τόσους συντρόφους.

 13. »Δεν θα γίνουμε σαν τα μούτρα σας».Που το έχω ξανακούσει μωρε αυτό το φιλοσοφημένο και ακρως μαρξιστικολενινιστικό συνθηματάκι;
  Α ναι.Πέρσι λίγο πριν τις εκλογές.Τότε που το κκε έχασε την μισή του δύναμη.
  Ελπίζω η επαναφορά του να μην γίνει αιτία να χάσει και την υπόλοιπη μισή!!

 14. Καμια δουλειά κομματική στην ΚΟΒ καταγωγίων(όπως συμπεραίνουμε από τη φρασεολογία σας) δεν εχετε να κάνετε; όλο εδώ θα τριγυρνάτε;

 15. τι έγινε ρε παιδιά? τι αντικουμουνιστικό μένος είναι αυτό σήμερα? Λαζόπουλος, Στάθης, Χριστοδουλίδου, όλοι βαλθήκανε να μας σώσουν από την «κακή» ηγεσία μας.
  Όλοι οι φιλοσυριζεοι, οι φίλοι του Καμμένου και τις Μαριλίζας, οι θαυμαστές του Ομπαμα, οι επαγγελματίες κωλοτούμπες, θα μας πούνε πως και τι να κάνουμε στο κόμμα μας. Ρε δεν πάτε να φιλήσετε κάνα καπιταλιστικό κώλο και ασχολείστε με το 4%?
  δεν θα γίνουμε σαν τα μούτρα σας, βάλτε το καλά στο οπορτουνιστικό μυαλουδάκι σας. Όσο το πολεμάτε, τόσο πιο πολύ δυναμώνει το ΚΚΕ. Τόσο πολύ σας πονάει η Αλέκα «σύντροφοι»?

 16. Αν πραγματικά τό ΚΚΕ ήταν κόμμα τής Παπαρήγα καί τού Μαίλη….δέν θα διαγραφόταν καί ο γιός τού Μαίλη….
  Βέβαια τό ξέρετε οτι έχει διαγραφεί ο γιός τού Μαίλη….αλλά τό κρύβετε γιατί
  έχετε τήν εντύπωση οτι απευθύνεσθαι σέ Κάφρους…….

 17. Καλή μου Πόπη,
  ειλικρινά πιστεύεις ότι «για την στάση κάποιων καρεκλοκενταύρων του “Ριζοσπάστη”» έχει άγνοια η αρχιέρια του φραξιονισμού; Δεν ξέρεις ότι αυτή τους έχει διορίσει ακριβώς για να κάνουν αυτά που κάνουν; Αγνοείς πως ΤΙΠΟΤΑ δεν δημοσιεύετε χωρίς την δική της έγκριση; Ποιους να μαζέψει Πόπη μου η κυρία (λέμε τώρα…) γ.γ. του «Κ»ΚΕ; Τα σκυλιά που η ίδια έχει αμολήσει για να κατασπαράζουν οποιονδήποτε αμφισβητεί την ηγεμονία της;;;;