Τι δεν καταλλλλαβαίνεις;

Standard

«Αυτά, καθοδηγητικά προβλήματα, είναι αδυναμίες που δεν μας γίνεται κριτική. Δηλαδή, εδώ δικαιωματικά θα έπρεπε τα μέλη του Κόμματος ή στελέχη από Αχτίδες να είναι πιο κριτικά προς την ΚΕ. Να βάλετε θέματα. Εκεί που πρέπει να μας γίνει κριτική δεν γίνεται. Η πιο ουσιαστική κριτική και βαθιά είναι όταν συμφωνείς με τη στρατηγική του Κόμματος. Γιατί τότε μπορείς να κρίνεις ουσιαστικά, όχι αυτός που διαφωνεί, αυτός που διαφωνεί δεν μπορεί να κρίνει γιατί κυριαρχεί η διαφωνία του. Κρίνει με βάση τη διαφωνία του.

Αντίθετα, αυτός που συμφωνεί με τη στρατηγική, μπορεί να γίνει ο πιο σκληρός κριτής και του συγκεκριμένου καθοδηγητή και της ΚΕ. Γιατί έχει τη δυνατότητα και μπορεί να κρίνει αν ο καθοδηγητής στο κάτω κάτω τον καθοδηγεί και σωστά. Αυτός που διαφωνεί δεν μπορεί.

Και τέλος, κοιτάξτε, όταν διαφωνεί κάποιος με το πρόγραμμα του Κόμματος, λέει εφαρμόζω τις αποφάσεις. Μα τις αποφάσεις και μάλιστα τις προγραμματικές – δεν λέω ένα συγκεκριμένο ζήτημα – άμα διαφωνείς δεν μπορεί να το κάνεις. Εδώ πρέπει να βάλεις δημιουργικό πνεύμα, μια τολμηρή κίνηση, μια προσαρμογή. Αμα διαφωνείς δεν μπορεί να το κάνεις. Αμα διαφωνείς με το πρόγραμμα, με τη λαϊκή συμμαχία, δεν μπορείς, όση καλή διάθεση να έχεις να εφαρμόσεις το καταστατικό, δεν γίνεται. Εδώ κάνουμε λάθη, πολλές φορές δεν μπορούμε να δώσουμε ολοκληρωμένα τη γραμμή του Κόμματος, που συμφωνούμε 200%. Και μπορεί ένας που διαφωνεί;»

Από ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=2/4/2013&id=14527&pageNo=7&direction=1

Advertisements

4 responses

 1. Φαίδων δεν χρειάζεσαι εσύ ψυχίατρο.Άλλοι τον έχουν ανάγκη.
  Εχουν ειπωθεί τόσα αλλοπρόσαλα απο την ΓΓ αλλά και τά άλλα μπουμπούκια της φράξιας του περισσού,που πραγματικά οι άνθρωποι χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση.
  Διάβασα κάπου,και μου άρεσε,πως αν ο Λένιν ζούσε και παρακολουθούσε την πορεία και τα λεγόμενα της φράξιας,θα έκανε χαρακίρι ο άνθρωπος.
  Ο μέχρι χθές άξιος και ικανός δημοσιογράφος και στέλεχος Ν.Μπογιόπουλος μεταμορθώθηκε εν μία νυκτί,σε πράκτορα,αντικομμουνιστή και ότι άλλο επίθετο προσάπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις τα τρολ του περισσού,σε όποιον τολμάει να κάνει κριτική και να αμφισβητήσει το αλάθητο της ηγεσίας.
  Ο Γεωργιάδης του πρώην και νυν διαλυμένου ΚΜΕ,παραείναι πανεπιστημονιακός και μορφωμένος για να κάνει κριτική σε ΄΄εργάτες».Ο οποίος βλέποντας πως η διάσπαση είναι αναπόφευκτη ζήτησε αναβολή του συνεδρίου.
  Ο Σκυλλάκος παραείναι »αγράμματος»για να κατανοήσει τις θέσεις του κόμματος.
  Ο Καλαματιανός το ίδιο,και όλοι όσοι διαφωνούν.
  Το ΑΑΔΜ απέτυχε,ενώ….δεν εφαρμόστηκε ποτέ!!
  Στη θέση του ανακάλυψαν την »λαική συμμαχία»….με τον εαυτό τους.
  Μια επίσκεψη σε διάφορα μπλόγκς που σχολιάζουν οπαδοί της φράξιας θα πείσει και τον πιό δύσπιστο για την ζημιά που έχουν κάνει οι καρεκλοκένταυροι στο ΚΚΕ.
  Προσωπικά θεωρώ πως η πορεία προς την εξαφάνιση,δεν έχει γυρισμό,η ζημιά ειναι μη αναστρέψιμη.
  Τελικά αριστερισμός είναι η γεροντική άνοια του ΚΚΕ.

 2. Συνεχίζω τις εξισώσεις

  Για να κάνω κριτική πρέπει να συμφωνώ

  Μόνο όταν συμφωνώ μπορώ να διαφωνώ και να κάνω κριτική

  Επομένως συμφωνώ =διαφωνώ

  Φαίδων

 3. «Η πιο ουσιαστική κριτική και βαθιά είναι όταν συμφωνείς με τη στρατηγική του Κόμματος. Γιατί τότε μπορείς να κρίνεις ουσιαστικά, όχι αυτός που διαφωνεί, αυτός που διαφωνεί δεν μπορεί να κρίνει γιατί κυριαρχεί η διαφωνία του. Κρίνει με βάση τη διαφωνία του.»

  Κάνω κριτική = συμφωνώ

  Θέλω Ψυχίιιιιιατροοοοοοοοοοο!