Τέρμα πια οι αυταπάτες ή με τους φασίστες ή με τους δημοκράτες

Standard

090513_smallImage

Ημέρα της αντιφασιστικής νίκης σήμερα. Στις 9 Μαΐου 1945, οι σύμμαχοι χτύπησαν τον φασισμό στην καρδιά του. Ολοι πίστευαν πως είχε νικηθεί για πάντα. Ομως, δεν λογάριασαν σωστά. Ο φασισμός είναι ακόμα εδώ. Κι εμείς πρέπει να τον πολεμήσουμε. Το κείμενο του Παντελή Μπουκάλα, είναι εξαιρετικά επίκαιρο και εύγλωττο. Λαοί, αγρυπνείτε. Φασισμός, σημαίνει θάνατος.

 

Image

Οι εβραίοι είναι οι πρώτοι εχθροί

Reichsgründungsfeier, Schulklasse

Ναζιστικός χαιρετισμός παιδιών σε σχολείο

aousbits18101

Τα σηκωμένα χέρια  φοβισμένων μελλοθάνατων παιδιών σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

«Σαν να μας κλείνει η ιστορία το μάτι, για να υπαινιχθεί ή να προειδοποιήσει. Ή σαν να σηκώνει το χέρι της επιτιμητικά. Γιατί, ακόμα κι αν περιγελάς τις συμπτώσεις, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για τούτο το παιχνίδι της τύχης: Τώρα που αρχίζει, επιτέλους, στη Γερμανία η δίκη της νεoναζιστικής συμμορίας που δολοφόνησε εννιά μετανάστες (οκτώ Τούρκους κι έναν Ελληνα) και μία αστυνομικό, συνελήφθη στη Στουτγάρδη ένας ενενηντατριάχρονος φύλακας του Αουσβιτς που το όνομά του, Χανς Λίπσις, είναι τέταρτο στον φετινό κατάλογο καταζητουμένων εγκληματιών ναζί του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ. Και τις ίδιες μέρες, εδώ, ο τραμπουκισμός και η μισανθρωπία που μασκαρεύονται σε φιλανθρωπία, ξανάστησαν το σόου της «συμπαράστασης σε πενομένους», με κριτήριο όχι την πενία και την πείνα τους, αλλά το αν τρέχει ιχώρ στις φλέβες τους, όπως δα στις δικές τους.

Λοιπόν, η Ιστορία μπορεί να κλείνει το μάτι της ή να σηκώνει το χέρι αυστηρά, αλλά από μόνη της ούτε διδάσκει ούτε παραδειγματίζει. Αν στα εξήντα τόσα μεταπολεμικά χρόνια ο φύλακας του Αουσβιτς είχε νιώσει έστω μία φορά να τον τυραννούν οι τύψεις, αν έστω μία φορά δεν κοίμισε τη συνείδησή του λέγοντάς της ό,τι αμέτρητοι άλλοι ναζιστές, πως «εκτελούσε εντολές δίχως να ξέρει», ίσως εμφανιζόταν αυτοβούλως για να σώσει τα λείψανα της ψυχής του. Τώρα, υπέργηρος, περνάει στη δικαιοδοσία άλλων δυνάμεων, ουράνιων ή υποχθόνιων. Η πιθανή αργοπορημένη τιμωρία του από τη Δικαιοσύνη τον αφήνει παγερά αδιάφορο, όπως ήταν και όταν έβλεπε τις ατέλειωτες γραμμές των ανθρώπων που προορίζονταν για τις μηχανές της θηριωδίας.»

Image Ναζιστικός χαιρετισμός από πλήθη

Image

Εγκλήματα των Ναζί

Image

Εκατομμύρια νεκροί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ektelesis

Ελληνίδα αγέρωχη προς τους Γερμανούς κατακτητές σε μπλόκο.

Image

Ελληνικό χωριό με σκοτωμένο όλο τον ανδρικό πληθυσμό.

Image

Κι ένας αρκεί για να γίνει η διαφορά
«Την πρώτη γενιά ναζιστών κοντεύει να την εξαλείψει ο χρόνος. Αλλά το αδιανόητο έχει ήδη συντελεστεί: Η ρίζα που όλοι πίστευαν ότι κάηκε οριστικά από την οικουμενική αποστροφή και καταφρόνια, ξανάδωσε τρισάθλιους καρπούς. Κι αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη ως σύνολο, και όχι ξεχωριστά η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Ολλανδία κι όσες άλλες χώρες βλέπουν τα νεοναζιστίδια να δυναμώνουν. Θα περίμενε κανείς ότι δεν θα ξαναφύτρωναν στη Γερμανία· δεν θα τα άφηνε η ντροπή. Θα περίμενε επίσης ότι δεν θα ξανάβγαιναν στην Ελλάδα ή τη Ρωσία· δεν θα τους το επέτρεπε το αίμα των μαρτύρων. Και όμως. Ο κυκεώνας, το ποτό που κατασκευάζεται με υλικά τη λατρεία της δύναμης, το μέχρι φόνου ρατσιστικό μίσος, το πάθος για τον πιο βλακώδη αποκρυφισμό, διατηρεί τη μεθυστική του ισχύ, όσο βρίσκει μυαλά νηπίων.

Η πονηρία των ναζιστικών συμμοριών είναι να εκμεταλλεύονται τη δημοκρατία για να την πολεμήσουν. Και τέτοιου είδους πόλεμοι δεν κερδίζονται με νομικές απαγορεύσεις. Οσοι παρανομούν, να τιμωρηθούν. Είτε φονιάδες είναι είτε ψευτονταήδες που αλητεύουν καταχρώμενοι τη βουλευτική ασυλία. Αλλά, θέτοντας εκτός νόμου τα φιλοναζιστικά κόμματα, δεν θέτεις αυτόματα εκτός ατζέντας τις «ιδέες» τους, ηττημένες και περιφρονητέες.»

Παντελής Μπουκάλας (από την Καθημερινή)

Image

Ο φασισμός πέφτει

reichstg

Η κόκκινη σημαία στο Ράϊχσταγκ

Image

Ομως δεν πέθανε

Image

Σηκώνει κεφάλι ξανά- και χέρι…

nosvastika

Μόνο όπλο ο αγώνας

demonstr1

demonstr4demonstr5

Και ο έρωτας

rcism

Και τα παιδιά.

Τέρμα πια οι αυταπάτες ή με τους φασίστες ή με τους δημοκράτες

ΕΜΠΡΟΣ!!!!

Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου

Advertisements

About admin

neyrospastis@hotmail.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.