«Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους»

Standard
Του Γιώργου Μιχαηλάρη
 
 
Τακτικές «καρμπόν» που μοιάζουν σαν τις σταγόνες του νερού δείχνοντας πως ακριβώς έχουν στήσει το παιχνίδι εδώ και καιρό, χρησιμοποιούν όλοι οι εκδότες των εφημερίδων χτυπώντας ανελέητα χωρίς ενδοιασμούς τους ανυπεράσπιστους δημοσιογράφους – εργαζόμενους τους. Γνωρίζοντας ότι το συνδικαλιστικό τους όργανο η ΕΣΗΕΑ είναι απρόθυμη, ανίκανη, αδύναμη συνειδητά και ασυνείδητα να τους υπερασπιστεί έχουν εξαπολύσει  άγρια επίθεση που σε κάθε μέσο έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Απλήρωτοι δημοσιογράφοι από 2 μήνες έως και ολόκληρο χρόνο, απολύσεις, υπογραφές ατομικών συμβάσεων, βάζουν λουκέτα και παρατάνε τους εργαζόμενους στη μοίρα τους κ.α.. Αντίσταση; ΚΑΜΙΑ. Βρίσκονται όλοι στο έλεος των εκδοτών που φορτώνουν στις πλάτες των εργαζόμενων όλη τη κρίση και χωρίς ενδοιασμούς ετοιμάζουν το έδαφος για μια νέα φτηνή δημοσιογραφία σε όλα τα επίπεδα που δε θα προσφέρει τίποτα πέραν από το να συνεχίσουν να υπάρχουν κάποια μέσα για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια τα αφεντικά.
Διαμορφώνουν το νέο τοπίο των ΜΜΕ για το επόμενο διάστημα που θα έρθει να συνδράμει στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν εδώ και καιρό τη χώρα σε μια σύγχρονη αποικία. Και στη σημερινή μνημονιακή προπαγάνδα θα πάρει σιγά – σιγά τη θέση της μια αποστειρωμένη δημοσιογραφία όπου οι τίποτα δε θα φιλτράρεται, δε θα ελέγχεται, δε θα ψάχνεται, δε θα ερευνάται, απλά θα γράφεται, θα λέγεται, θα προβάλλεται.
Και είναι δείγμα για όποιον θέλει να αντιληφθεί τι  ακριβώς θα γίνει στα αστικά ΜΜΕ το πώς έχει δράσει όλο αυτό διάστημα και το πώς θα οργανώσει το όλο σκηνικό τα όσα έγιναν στην εφημερίδα του Περισσού το «Ριζοσπάστη». Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί έγιναν οι πρώτες μειώσεις μισθών έστω κι αν βαπτίστηκαν ως οικονομική ενίσχυση των κομματικών μελών – δημοσιογράφων στο κόμμα. Εκεί ήταν που ξεκίνησε το «φαινόμενο» να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για 2,3,4,5,6,7 μήνες και στη συνέχεια να τους ανακοινώνουν μαζικές απολύσεις οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Ουσιαστικά επιδοτούν τις απολύσεις με τους μισθούς των υπολοίπων εργαζόμενων. Και όταν ολοκληρωθεί το έγκλημα φυσικά τα καινούρια γραφεία της εφημερίδας δε θα μείνουν άδεια. Υπάρχουν πολλοί νέοι σύντροφοι που θα τα γεμίσουν «εθελοντικά» ή με ένα μικρό βοήθημα των 300 ευρώ γράφοντας παπαγαλίστικα κομματικά τσιτάτα! Για να μη μιλήσουμε για τον τηλεοπτικό 902 που αργά η γρήγορα και μετά τα άνοιξε – κλείσε θα έρθει η πώληση του, Μπορεί να «στράβωσε» αλλά θα ολοκληρωθεί μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά και θα σημάνει την αρχή ευρύτερων ανακατατάξεων στο τηλεοπτικό τοπίο  με δεδομένη την θέληση νέων επιχειρηματιών να εισχωρήσουν σε αυτό αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει τηλεοπτική φωνή.
Και το ερώτημα που μπαίνει είναι τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μπροστά σε όλη αυτή τη καλοσχεδιασμένη επίθεση που δέχονται; Ηδη έχει φανεί και μπροστά στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ ότι τα συνδικαλιστικά κομπρεμί δίνουν και παίρνουν προκειμένου να μη αλλάξει η κατάσταση και να συνεχίσουν οι ίδιοι εκπρόσωποι να χειρίζονται το παιχνίδι που τον μόνο που εξυπηρετεί είναι φυσικά τους εκδότες μικρούς ή μεγάλους, αριστερούς ή δεξιούς.
Advertisements

2 responses

  1. Ολα καλα. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως συνδεεται η θεληση του ΣΥΡΙΖΑ ν’ αποκτησει τηλεοπτικη φωνη με την πωληση της συχνοτητας του 902;;; (Επειδη δεν ειμαι πολυ κακος, ουτε πολυ προβοκατορας δεν ρωτω απο που προκυπτει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει εκδηλωσει ενδιαφερον αποκτησης τηλεοπτικης φωνης)