Το ΠΑΜΕ Τύπου δεν ξέρει τίποτα για τον «φόνο’

Standard

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ, «παραδοσιακά» και «new media». Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και κάθε μορφής «ελαστικής» σχέσης εργασίας. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους και όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να καταργηθούν τα μνημόνια, να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ωραία  λόγια  από τη Δημοσιογραφική Συνεργασία . Άλλα όμως λένε στον Περισσό, (που στηρίζει την παράταξη για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ) κι άλλα  κάνουν.  Ετοιμάζονται να περάσουν τους εργαζόμενους στον 902 σε αυτό που ζητούν να καταργηθεί: σε ατομικές συμβάσεις κι ελαστικές μορφές εργασίας- ή, τουλάχιστον πληρωμής.

Όλο το Σαββατοκύριακο η «καθοδήγηση» έκανε υπερωρίες, συναντώντας τους εργαζόμενους στον σταθμό ατομικά και συζητώντας μαζί τους για το μέλλον της συνεργασίας. Της εργασίας τους δηλαδή, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Γιατί δεν έγινε μια ωραία συνέλευση στην οποία   να τεθούν επί τάπητος τα πάντα; Μα επειδή το ΚΚΕ δεν  αναγνωρίζει στους εργαζόμενους γι’ αυτό το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα  του «συνέρχεσθαι»,  Πολλώ δε μάλλον του «συνδικαλίζεσθαι». Ενας – ένας. Όχι για να συζητήσουν. Για να ακούσουν την απόφαση.

Αυτά που άκουσαν δεν ήταν ίδια για όλους, πάντως  σε γενικές γραμμές ο σταθμός  αν δεν κλείσει-κι  αυτό ειπώθηκε- θα συνεχίσει κατά  βάσιν με εθελοντές και με ελάχιστους μισθούς.  Πότε; Μέχρι το φθινόπωρο το αργότερο. Και τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι; Δεν τους το είπαν αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε από παρόμοιες καταστάσεις, θα υποφέρουν. Ή θα απολυθούν. Άνθρωποι που δουλεύουν απλήρωτοι επί δέκα μήνες. Τι ντροπή…

Η Δημοσιογραφική Συνεργασία, που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου, είναι προφανές πως δεν θα έλεγε τίποτα από  αυτά. Τα κρύβει. Αλλά μαζί τους κρύβει κι άλλα: τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» και παλιότερα στην «Τυποεκδοτική» και στον 902, το άνοιξε- κλείσε του τηλεοπτικού 902, τις τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών που φέρνουν τους εργαζόμενους σε απόγνωση.

Για να μην τα θυμηθεί και κανένας,  μάλιστα, κάνει το εξής «πρωτότυπο». Δεν προβαίνει σε καμιά  απολύτως  αναφορά σε  θέματα απολύσεων ή καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων σε ολόκληρο τον Τύπο. Μια παράταξη που θέλει να λέγεται αριστερή, προοδευτική, πείτε το όπως θέλετε, σκεπάζει την αντεργατική συμπεριφορά  των αφεντικών, μόνο και μόνο επειδή τα δικά της κομματικά αφεντικά δεν θέλουν να πει λέξη.

(Μα πιστεύουν ότι κρύβονται αυτά;)

Advertisements

About admin

neyrospastis@hotmail.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.