Μαυρογιαλούροι…

Standard

060613_neurospastis_smallΓια ποιο λόγο τα μέλη του του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έστησαν τους εργαζόμενους του FLASH 96, που βαρέθηκαν να τους περιμένουν και αποχώρησαν; Μήπως γιατί ήταν απασχολημένοι με…την επανεκλογή και επάνοδο στα «μόνιμα στασίδια» της οδού Ακαδημίας 20. Τα σχεδόν…μόνιμα μέλη, έδειξαν πάλι, πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι. Δεν είχαν…… όχι μόνο χρόνο, αλλά και τα…μούτρα να δουν τους εργαζόμενους του FLASH FM, πάρα το ότι με την ανάληψη της διοίκησης του σταθμού πέτυχαν μια νίκη τεράστιας σημασίας για τον κλάδο των εργαζομένων  στα ΜΜΕ. (Εναντίων τόσο του φυγόδικου ιδιοκτήτη Π. Κυριακίδη, όσο και των ιδιοκτήτων των ρ/σ που επιχείρησαν να παρέμβουν στην Εισήγησή του ΕΣΡ, για να μην δημιουργηθεί…προηγούμενο.

Αλλά οι «γερόλυκοι» του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού ….αδυνατούν να χωρέσουν στα…κολλημένα μυαλά τους ότι οι εργαζόμενοι κατάφεραν αυτό που αυτοί…ΔΕΝ μπορούν, αλλά πολύ περισσότερο…ΔΕΝ θέλουν!

Το να πειστεί το ΕΣΡ  να εισηγηθεί την αυτοδιαχείριση του σταθμού είναι νίκη που οφείλεται στο πείσμα και την αγωνιστικότητα μόλις…33 εργαζομένων.
Αυτό, οι γνωστοί δεινόσαυροι ΔΕΝ μπορούν να καρπωθούν ως δικό τους κατόρθωμα, για να κερδίσουν μερικά «Ψηφαλάκια» ενόψει… Εκλογών της ΕΣΗΕΑ (18-19/07). Άρα κατά τη λογική τους δεν είχαν λόγο να συναντήσουν τους εργαζόμενους του FLASH…για να βγάλουν…το μεροκάματο.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, περιορίζονται σε παλαιοκομματικού τύπου αντιλήψεις, κύριο γνώρισμα επαγγελματιών διορισμένων συνδικαλιστών. Αδυνατούν να ξεφύγουν από την λογική του να… συσπειρώνονται σε…παραταξούλες  και να μην μπορούν, αλλά και να μην…θέλουν να παρεκκλίνουν από την επίσημη κομματική γραμμή…
Εάν κάποια στιγμή…τα φέρει η ατυχία να συγκρουστούν με  κομματικά και εκδοτικά κατεστημένα που υπηρετούν, θα το κάνουν, έτσι… για να ρίξουν» στάχτη στα μάτια» των ψηφοφόρων  «ινδιάνων» που θέλουν να ξεγελάσουν…πουλώντας τους καθρεφτάκια !

Στην ανακοίνωση που ακολουθεί, οι εργαζόμενοι του FLASH FM, ξεμπροστιάζουν το JURASSIC PARC, με έδρα την οδό Ακαδημίας 20, για το «στήσιμο»  στην προγραμματισμένη μεταξύ τους συνάντηση. Γιατί όπως καταλαβαίνουν ακόμα και οι προαναφερόμενοι «ινδιάνοι»: που χρόνος για συνάντηση από όπου δεν έχουν να κερδίσουν κάτι προβάλλοντας το «δήθεν έργο τους»;
Την ίδια ώρα θα προγραμμάτιζαν πάλι κάποια ανούσια απεργιακή κινητοποίηση που θα κάνουν…έτσι για να κάνουν και να «πουλήσουν»…μαχητικότητα !

Έχει όμως και συνέχεια η ξεφτίλα τους: Σε λίγο αποκλειστικά στον pressarismeno το ξεπούλημα που εισηγήθηκε γνωστό μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στους εργαζόμενους σε μαγαζιά που είναι κλειστά, αλλά…»δεν έχουν βάλει επίσημα λουκέτο και είναι κατά κύριο λόγο σε επίσχεση εργασίας (ALTER, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΦΙΛΑΘΛΟΣ) κ.α.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων FLASH 96:

Η Διοικούσα Επιτροπή σήμερα (Τετάρτη , 5 Ιουνίου 2013) το πρωί έλαβε πρόσκληση από το Δ.Σ της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να παραστεί στις 14:30 σε συνεδρίαση του Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών , σε συνέχεια επιστολής που αποστείλαμε μεταξύ άλλων Ενώσεων και Ομοσπονδιών και στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Παρότι παρευρεθήκαμε στο ραντεβού η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.Η πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή έδωσε το παρόν εντός της αιθούσης του Δ.Σ. της Ένωσης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να παρουσιάσει τις θέσεις της, όπως ήταν η πρόθεσή μας. Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. δε θέλησαν να διαθέσουν χρόνο για να ακούσουν την Επιτροπή, κάτι το οποίο οδήγησε στην μη τήρηση της πρόσκλησης που λάβαμε και στην αποχώρησή μας!!

ΠΗΓΗ http://networkedblogs.com/LTJc3

Σχόλιο Νευροσπάστη: ονόματα συνάδελφοι, πείτε μας τα ονοματάκια τους, οι εκλογές έρχονται...

 

To σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.