Καλά μας κάνουν

Standard

090713_neurospastis_smallΔιορθώστε με αν κάνω  λάθος. Το ταμείο των δημοσιογράφων, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, δέχθηκε μια επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών που έλεγε πως πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου («χθες» δηλαδή) να δηλωθούν οι κοινωνικοί πόροι που απορροφά ο κάθε ασφαλιστικός φορέας.

Εμείς έχουμε το αγγελιόσημο. Που ΔΕΝ είναι οι δικές μας εισφορές. Αυτές τις πληρώνουμε εμείς, κανονικά και σε μεγάλα ύψη. Είναι όσα θα έπρεπε να πληρώνουν τα αφεντικά μας. Που σε συνεργασία με την εξουσία κατάφεραν να βγάζουν το προϊόν τους χωρίς εργοδοτικές εισφορές. Εξ ου κι η διαχρονική «σκασίλα» κάποιων να εντάξουν στα ταμεία  μας τους λοιπούς κλάδους  εργαζομένων τους (κηπουρούς, μακιγιέρ κλπ).

Κοιμόμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν κάναμε καμιά  προσπάθεια ως ΕΣΗΕΑ να εγγράψουμε στο σωματείο και να ασφαλίσουμε στο ταμείο ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως  τους εργαζόμενους στον χώρο του Τύπου. Κυρίως του ηλεκτρονικού, τους οποίου  λόγω ατολμίας ή λόγω φόβου να μην αλλάξουν  συσχετισμοί στο σώμα των ψηφοφόρων αφήνουμε να εργάζονται σε γαλέρες. Επιτρέψαμε διαιρέσεις,  δεν αγωνιστήκαμε για  αλλαγή του καταστατικού, και τώρα έχουμε έναν κλάδο διασπασμένο, μακριά από το σωματείο, έναν κλάδο σκλαβοπάζαρο, χωρίς νέο  αίμα.

Κοιμόμασταν ακόμη και μετά το κούρεμα των αποθεματικών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ  και του ΕΔΟΕΠ.  Πιστέψαμε ότι κάτι μαγικό θα γινόταν και θα τα καταφέρναμε. Κοιμόμαστε και τώρα. Η διοίκηση του ταμείου μας έστειλε όσα ζήτησε ο  Στουρναρας χωρίς καν να ρωτήσει πριν τα σωματεία. Κι έτσι, όπως όλα δείχνουν, θα την πατήσουμε μεγαλοπρεπώς.

Σας έχω όμως ΤΗΝ είδηση. Η ΕΣΗΕΑ σε αυτές τις τρομερές μέρες για τον κλάδο, που κρίνεται η ύπαρξή του κρίνεται το μέλλον του και το αν θα έχει συντάξεις και  περίθαλψη, ΔΕΝ έχει διοικητικό συμβούλιο. Είχαμε εκλογές πριν από 20 μέρες. Χωρίς καμία ανησυχία, χωρίς συναίσθηση,  αιδώ, σοβαρότητα, οι συνδικαλιστές δεν θεωρούν υποχρέωση να συγκροτήσουν προεδρείο και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα  που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Κάνουν τις διαβουλεύσεις, τα κομπρεμί τους, τις κρυφές συμφωνίες τους, σαν να είχαμε χρόνο για φρου-  φρου κι αρώματα. Και για τη δαντελωτή επαναστατικότητα της καρέκλας, καθιστούν φανερό ότι δεν έχουν  πρόθεση να ασχοληθούν με τα συμφέροντα του κλάδου, αν δεν ικανοποιηθούν τα δικά τους.

Καλά μας κάνουν όμως. Κι εμείς τους περιμένουμε βλέποντας να καταρρέει το σύμπαν στον τομέα της ασφάλισής  μας, να καταρρέει και η ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση. Ετσι θα μας πατήσουν οι κυβερνώντες, αφού κάναμε  τη δουλειά  τους, σαν σκουπίδια που τους είναι πια άχρηστα. Κι εμείς θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε ότι θα τη βολέψουμε

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Αγγελική Κώττη

Σκίτσο του Κώστα  Κουφογιώργου

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.