ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ» ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Standard

Το παρακάτω διαφωτιστικό κομμάτι με στοιχεία για τις συνολικές(22) απολύσεις δημοσιογράφων στο “Ριζοσπάστη” ανήρτησε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Ζηλάκος, απολυθείς και ο ίδιος από την εφημερίδα του ΚΚΕ, στη σελίδα του στο facebook.

 

 

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ» ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
————————————————

Σε νέο κύμα απολύσεων δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» προχώρησε σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει ο μήνας, η «συντροφιά» (ΣΙΑ) που κατέχει το ΚΚΕ και ελέγχει τον «Ριζοσπάστη». Απολύθηκαν ο Νίκος Πέρπερας, μετά από 32,5 χρόνια παρουσίας στην εφημερίδα (από το 1981), ο οποίος τα τελευταία 25 χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος, έχοντας στο ενεργητικό του πλήθος αποκαλύψεις και έρευνες, επίσης απολύθηκε η Ελένη Αρυρίου, μετά από 23 χρόνια στη σύνταξη ύλης της εφημερίδας και υπεύθυνη για τη σελιδοποίηση της κυριακάτικης έκδοσης του «Ριζοσπάστη».

 

Η ΣΙΑ του Περισσού τρομοκρατημένη από την έκταση που θα μπορούσε να πάρει μια δυναμική αντίδραση των δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» που μένουν απλήρωτοι για πάνω από 8 μήνες, έσπευσε πανικόβλητη να απολύσει δύο ακόμα δημοσιογράφους, τόσο για να απενεργοποιήσει τους συγκεκριμένους, όσο και για να τρομοκρατήσει τους εναπομείναντες που περιμένουν καρτερικά και μοιρολατρικά το τέλος, άλλοι από το φόβο της ανεργίας και άλλοι φορώντας τον φερετζέ της «κομματικότητας».

 

 

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση και άλλων «εθελοντών», κυρίως στη σύνταξη ύλης-σελιδοποίηση, στους οποίους υπόσχονται εργασία με βάση τον μνημονιακό βασικό μισθό των 500 ευρώ τον μήνα, μετά βέβαια από ένα ή δύο χρόνια «πρακτικής» που θα είναι απλήρωτοι. Μάλιστα τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνονται οι νέες «προσλήψεις» στον «Ριζοσπάστη» αλλά και οι εξαιρέσεις από τις απολύσεις, είναι οι οικογενειακές σχέσεις και κουμπαριές με στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ.

 

Μετά και τις τελευταίες απολύσεις, το σύνολο των απολυμένων δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» από την πρωτοχρονιά του 2013 που έγιναν οι πρώτες απολύσεις, έως σήμερα φθάνει τους 22. Η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει να λειτουργεί σαν στυγνός εργδότης που απολύει – αποκεφαλίζει όποιον διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα. Ετσι λοιπόν από τους 7 δημοσιογράφους που έκαναν χρήση ένδικων μέσων για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα μετά από ένα και πάνω εξάμηνο παύσης πληρωμών, έχουν ήδη απολυθεί και οι 7. Επίσης εφαρμόζοντας πιστά την πιο ακραία εργοδοτική πρακτική απολύει συστηματικά όσους δημοσιογράγους «τόλμησαν» να ζητήσουν τη στήριξη του σωματείου τους, της ΕΣΗΕΑ. Από τους 15 (δεν περιλαμβάνονται οι «παρατηρητές») που πήραν μέρος στη συνέλευση των δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» την οποία συγκάλεσε το Φλεβάρη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της, ήδη έχουν απολυθεί 10 και αναμένεται συνέχεια τους επόμενους μήνες.

Ολόκληρο το κείμενο, στο Πειρατικό Ρεπορτάζ: http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/2013/07/2_2279.html

 

Advertisements

7 responses

  1. Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος με το να λέτε ότι μια συντροφιά έχει σήμερα το ΚΚΕ. Μπορείτε να πείτε ότι μια φράξια έδιωξε τις υπόλοιπες και τον κόσμο κι έμεινε μόνη της, να συμφωνήσω. Μεγάλη φράξια όμως. Μη ξεχνάτε πως το 96% υπερψήφισε τις θέσεις και στο συνέδριο, τους ξέφυγε μόνο η ψήφος του Χαλβατζή. Κάτι τέτοιο,λοιπόν, δεν είναι συντροφιά. Είναι ένα ολόκληρο κόμμα που ομόθυμα οδεύει στο γκρεμό, παίρνοντας μαζί του και τις λαϊκές δυνάμεις που επηρεάζει.

  2. Παράθεμα: Απολύσεις, κουμπαριές και εθελοντές στο «Ριζοσπάστη» | Γραφολόγιον

  3. admin αντιληπτό τι σημαίνει το ΣΙΑ. Λογοπαίγνιο έκανα και εγώ γράφοντας CIA.
    Υπονοώντας….καταστάσεις……
    και ο νοών, νοείτω….

  4. Τα λεφτα για τις αποζημιωσεις και τα δεδουλευμενα για τους απολυμενους που τα βρισκουν? Αφου λενε οτι δεν εχουν φραγκο και γι αυτο δεν πληρωνουν μισθους.Τελικα ισχυει.Μια φορα ψευτες,παντα ψευτες.