Ο 902 πωλείται, οι εργαζόμενοι απολύονται

Standard
Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν.
Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.
Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.  
Εν τω μεταξύ ήδη η διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζομένους που θα απολυθούν από τους οποίους ζητείται να αποδεχτούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%.
Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου. Σ’ αυτό το διάστημα ο ραδιοφωνικός 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.
Advertisements

7 responses

 1. φυσικά οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του Περισσού δεν λένε λέξη για το χρηματικό τίμημα της συμφωνίας, τους όρους και σε ποιόν πουλήθηκε (αν και όλοι ξέρουμε). Κάτι που με βάζει σε δεύτερες σκέψεις ότι τα ανταλλάγματα δεν είναι μόνο χρηματικά αλλά πρωτίστως πολιτικά.

  Κατα τα άλλα οι «κακόβουλες επιθέσεις» τους μάραναν…

 2. έκλαψα από τα γέλια με την ανακοίνωση του ΚΚΕ.

  Αυτή η μπαρούφα με τους «διακριτικούς τίτλους κτλ που μένουν στο Κόμμα» είναι σαν να λες ότι πούλησα το αυτοκινητό μου αλλά κράτησα τα σήματα κυκλοφορίας για αναμνηστικό.

  Δηλαδή το ηχητικό σήμα του 902 fm θα το παίζουν στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ; Μάλλον. Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα καθησυχάσει αυτο τους κομματικούς χουλιγκανς αλλα δε βαριεσαι χουλιγκανς είναι, όσο τους πληγώνεις, τόσο τους πορώνεις…

 3. Η ανακοίνωση της φράξιας του περισσού για το ξεπούλημα; του 902,είναι μνημείο υποκρισίας και γελοιότητας.
  Βέβαια απευθύνεται σε μέλη και οπαδούς κατώτατης πνευματικής και πολιτικής στάθμης που είναι πρόθυμα να χάψουν ότι ψέμμα και παραμύθι τους σερβίρει το ιερατείο.
  Για τους υπόλοιπους που η γελοιότητα του κκε μας υποτιμά βάναυσα την νοημοσύνη,μία είναι η λύση.
  Να τους παίρνουμε στο αστείο και το καλαμπούρι και να σπάμε πλάκα.

 4. Και παλι συγγνωμη, αλλα οταν λενε ότι «η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρίας», ενώ «ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα», τι εννοεί ο ποιητής;;; Οτι θα κρατησουν την μουσικη του σημματος να την ακουει η Αλεκα και να φταχνει το κεφι της;;;

 5. Επαναστατικό κόμμα νέου τύπου με επαναστατικές εργασιακές σχέσεις νέου τύπου βγαλμένες κκατευθείαν από τα άδυτα του καπιταλισμού. Ε ρε έρμο κίνημα