Κομματικές μπίζνες στα Νησιά της Μιξοπαρθένου

Standard

 

Κατ’ αρχάς, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια. Μπράβο, παιδιά, τέτοια κομπίνα θα την ζήλευαν ο Μπερλουσκόνι, ο Αμπράμοβιτς, ο Φλόρεντίνο Πέρεθ και όλα τα διεθνή μεγαλολαμόγια! Αγνώστων στοιχείων κυπριακή εταιρία με κεφάλαιο λίγα χιλιάρικα αγοράζεται από αγνώστων στοιχείων υπεράκτια με έδρα τα βρετανικά (υπάρχουν και αμερικάνικα) Νησιά της Παρθένου και με τη σειρά της αγοράζει τον ‘902’, το προπύργιο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Δηλαδή, περίπου της ενημέρωσης, αφού έχουμε πάντα την ανάμνηση της δήλωσης του Χαρίλαου «Δημοσιεύουμε μόνο ό,τι συμφέρει τον λαό. Ο,τι δεν συμφέρει, το πετάμε».

 Να πέσουμε απ’ τα σύννεφα; Είναι ποτέ δυνατόν, το Κόμμα της Εργατιάς να επιδίδεται σε υπερ-περίεργες μπίζνες; Ας γυρίσουμε τρεις και κάτι δεκαετίες πίσω. Το φθινόπωρο του 1980, σε μια κόντρα στη Βουλή μεταξύ του Χαρίλαου και ενός υπουργού της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης Ράλλη (μάλλον του Βαρβιτσιώτη πατρός) , ο τελευταίος είχε πετάξει την ατάκα «Κύριε Φλωράκη, αν συνεχίσετε, θα αναφερθώ στην τράπεζα του Λουξεμβούργου» και ου Χαρίλαους εσιώπησε. Το 1994 η Κομισιόν και ταυτόχρονα η κυβέρνηση Κλίντον έκλεισαν σε Ευρώπη και Αμερική τα καταστήματα της τράπεζας BCCI, με έδρα το Λουξεμβούργο. Οι δραστηριότητές της ξεπερνούσαν κάθε φαντασία και είχαν (μεταξύ πολλών άλλων) πολλή σχέση με το παρόν θέμα των κομματικών μπιζνών, ενώ συνεχώς στο επίκεντρο ήταν πολύπαθη χώρα της  Κεντρικής Ασίας. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον μια σχετική δημοσιογραφική έρευνα για το όλον θέμα, που θα έχει για τίτλο «Ομορφος κόσμος, ηθικός…»

 Θα ήταν σκόπιμο από πλευράς των κομματικών παπαγάλων (που βρέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον λόγω Καραϊβικής) να σταματήσει το ‘Αφήστε ήσυχο το Κόμμα να καθορίζει τα του οίκου του’, γιατί κανονικά η ιστορία σηκώνει επέμβαση του ΣΔΟΕ τριών χωρών, Ελλάδας, Κύπρου, Βρετανίας. Και, κυρίως, να σταματήσει το στυλάκι ‘…Κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους’, που σήμερα πια φαντάζει φαιδρό.

Νικόλας2013

3 responses

 1. δεν βαρεθηκατε να πουλατε μπαρουφες?
  ξεχασατε τη βιλα του φλωρακη,τις μετοχες του γερμανου,τις ακαθοριστες επιχειρησεις του κκε.
  να σας θυμισω ποιοι εχουν χρησημοποιησει τετοια….επιχειρηματολογια?
  η παλε ποτε,κραταια αυριανη και ο παγκαλος.
  εσας που να σας καταταξουμε? στους αυριανιστες ,η στους παγκαλιστες?
  ντροπη ,οπου και να ανηκετε!

 2. Eπέμβαση ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να υπάρξει όσο Σαμαράς και λοιποί είναι κυβέρνηση.
  Δεν χαλάνε την φιλία τους με την νομενκλατούρα.
  Οπως προστατεύουν όλους τους καπιταλιστές,έτσι το ίδιο προστατεύουν και τους καπιταλιστές του περισσού.
  Η »αλληλεγγύη» τους είναι αμφίδρομη.