Είναι ο Περισσός, ηλίθιε

Standard

Πριν από ελάχιστες μέρες, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εξέλεξε στο Πολιτικό Γραφείο ένα ακόμη μέλος, το 12ο. Μην αναρωτηθείτε τι θα γίνει σε περίπτωση μειοψηφίας, διότι στο ΠΓ, στην ΚΕ όπως και στο ΚΚΕ, δεν υπάρχουν μειοψηφίες, παρά μόνο ομοφωνίες. Η εκλογή έγινε μόλις 6 μήνες μετά το συνέδριο, προφανώς διότι οι άλλοι 11 είχαν πολλά καθήκοντα και τα μέλη έπρεπε να πολλαπλασιαστούν.

Πάμε παρακάτω. Ο 12ος απόστολος τοποθετήθηκε ευθύς  αμέσως στον Ριζοσπάστη. Το ότι δεν ξέρει από δημοσιογραφία, λίγο ενδιαφέρει. Δυστυχώς στο ΚΚΕ ουδείς εξ όσων καθοδηγούσαν τον «Ρ» ήξερε εξαρχής. Κάποιοι έμαθαν μετά, κάποιοι ποτέ.

Πάμε ακόμα πιο κάτω… Με την τοποθέτηση αυτή, υπήρξε κινητικότητα σε υπευθύνους τομέων και τμημάτων, η οποία προοιωνίζεται, όπως και η «κινητικότητα» στο δημόσιο και μερικές αποστρατείες. Ανάμεσα στους αποστρατευθέντες, ο Νίκος Μπογιόπουλος, ή μάλλον  η στήλη του, που κόπηκε μεσοβδόμαδα, δηλαδή από σήμερα.

Εχει κι άλλο, όμως. Αυτό που ουδείς αποκάλυψε μέχρι στιγμής είναι ότι σε πολύ πρόσφατη συνέλευση της ΚΟΒ του κόμματος στον Ριζοσπάστη, ανακοινώθηκε πως στο εγγύς μέλλον, θα υλοποιηθεί το άρθρο του καταστατικού, το οποίο  λέει ότι τα μέλη  που δουλεύουν για το κόμμα θα αμείβονται με τον μέσο μισθό. Όπως αναφέρθηκε, ουδείς θα υπερβαίνει τα 800 ευρώ.  Οι συλλογικές συμβάσεις; Στα τσακίδια…

Κάποιοι αντέδρασαν, αλλά αυτό δεν έδειξε να προβληματίζει κανέναν. Την ΕΣΗΕΑ τουλάχιστον; ή θα περιμένει να αιφνιδιαστεί με τις επόμενες απολύσεις;

14 responses

 1. Ας τον ξεφτιλίσουν και λίγο τον «Μπο» δεν χάλασε δα και ο κόσμος. Ας επιμελείται τη λίστα με τα διανυκτερεύοντα, όπως έγραφε κάποιος στην Ισκρα, που ‘θελε και Λιβάνη.
  Όταν το καλό συγγραφικό ταλέντο και η αδιαμφισβήτητη ευρυμάθεια δεν συναντιώνται -δυστυχώς- με μια διεισδυτική αναλυτική και συνθετική σκέψη αλλά κυρίως με το ΗΘΟΣ τότε τα αποτελέσματα είναι κάπως θλιβερά.

  Τί να τα κάνω τα διηγήματα για την διασύνδεση Χρυσης Αυγής και «αστών» όταν το ΚΚΕ έχει μπει με τα μπούνια στο «συνταγματικό τόξο» και συνεργεί με τα άλλα κόμματα στην λεηλασία και στην καταστροφή της χώρας; Τί έχει πει ο «Μπο» για τις «μικρές» έστω αθλιότητες του κόμματος απέναντι στους συναδελφους του βρε αδερφέ;

  Ενα από τα κουσούρια των ενοίκων του Περισσού είναι το λαστιχένιο ήθος και ο Μπο δεν έχει δείξει ότι διαφέρει..

  Τώρα ο Δελαστίκ είναι εντελώς άλλη περίπτωση. Αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο στην ουσία του ζητήματος των τελευταίων ημερών όσο και αν διαφωνώ στις λεπτομέρειες. Και το πλήρωσε.

  Φαίδων

 2. Επιτρέψτε μου: ο Δελαστίκ είναι άλλη περιπτωση, εντελως. Αποπέμφθηκε στο πλαίσιο προσπαθειών φίμωσης. Ο Μπ. δεν αποπέμφθηκε καν… Εκεί είναι και μας μηνύει μέσω του κειμένου με τον Τράγκα να μην ασχολούμαστε. Να του χαλάσουμε το χατήρι;

 3. Τίποτα δεν είναι σύμπτωση.
  Οπως δεν είναι και σύμπτωση η αποπομπή δύο δημοσιογράφων απο τα έντυπα που αρθρογραφούσαν,την ίδια χρονική στιγμή,και μετά απο κείμενα που συζητήθηκαν και προκάλεσαν σχόλια ένθεν κακείθεν.( Δελαστίκ-Μπογιόπουλος).

 4. Λίγο μετά την «άδεια» στον κύριο Μπογιόπουλο, βγαίνει κείμενο στον Ριζοσπάστη για το περιοδικο Επίκαιρα, οπου εμμέσως πλην σαφως αναφέρεται για τον εκδοτικό οίκο Λιβανη ως αυτόν που:

  «έχει πρωταγωνιστήσει στην προώθηση της «αντιμνημονιακής σούπας», του «κινήματος των αγανακτισμένων», της αποπροσανατολιστικής φιλολογίας περί «κατοχής της Ελλάδας». Εχει εκθειάσει τη δράση παραστρατιωτικών ομάδων, όπως η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» και ανάμεσα στις «επιτυχίες» που έχει καταγράψει στο παρελθόν, είναι η «αποκλειστική» δημοσίευση ντοκουμέντων από την ΕΥΠ… Ταυτόχρονα, φιλοξενεί διάφορους «αντικαπιταλιστές» δημοσιολογούντες, με σκοπό να δώσει ριζοσπαστική χροιά σε μια αστική γραμμή»

  Στον ίδιο αμαρτωλό, για τον Ριζοσπάστη, εκδοτικό οίκο Λιβάνη όπως είναι γνωστό έχει εκδώσει ο κύριος Μπογιόπουλος βιβλία του, όπως το πετυχημένο «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε». Σύμπτωση;

  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7632332&publDate=28/9/2013

 5. Εντάξει δεν με εξέπληξε ο «Μπογιό», δεν περίμενα κάτι καλύτερο
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7632330

  Δυστυχώς όμως δεν έχει καταλάβει ότι το ΚΚΕ δεν τον χρειάζεται. πια ούτε ως επικοινωνιακό «χαρτί» ούτε για την αδιαμφισβήτητη εκλαϊκευτική του ικανότητα παρ’ ότι θεωρώ ότι οι καθ’ εαυτό απόψεις του ήταν ρηχές.

  Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται πια εκλαϊκευτές και ρήτορες. Έχει ήδη ενταχθεί στο «Συνταγματικό Τόξο» και η επιβίωσή του δεν εξαρτάται από τις «μάζες» και το λαϊκό κίνημα αλλά από κινήσεις και συμφωνίες «κορυφής».

  Φαίδων

 6. Τις θεσεις σας, με κοσμιότητα. Αλλιώς, τα κουβαδακια σας και σε άλλη παραλία. Σε θεωρίες βλακείας δεν απανταμε

 7. ρε παιδιά μήπως σηκώσατε λίγο ψηλά τον αμανέ? ποιοί νομίζετε ότι είστε? Είστε μέλη του κκε και έχετε άποψη? κι άν δεν είστε, που΄ΔΕΝ είστε από πού αντλήτε το δικαίωμα να έχετε άποψη για το κομματικό όργανο του κκε? ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να το παίζετε κριτές και υπεραπιστές του κόμματος και των κομματικών μελών? το τι κάνουν τα μέλη του κόμματος αφορά αυτά και κανέναν άλλον. σιγά μην σας καλέσουμε να πάρουμε την γνώμη σας για το τι θα κάνουμε στο κόμμα μας. κοιτάξτε καλύτερα τι γίνεται στα κόμματα που σας έχουν αναθέσει να προμοτάρετε. ασχολειθείτε με τα χάλια σας. είστε οι ίδιοι που πρίν 2 χρόνια σας είχαν αναθέσει με ανηλεή πόλεμο στο κκε να προβάλλεται τις πλατείες των «αγανακτισμένων» των «νυν χρυσαυγιτών», για εξηγείστε μας και απολογηθείτε για την προβολή των «ανανακτισμένων αυθορμήτων πολιτων με τις μούτζες». που θα μας βγείτε και από πάνω κιόλας. Εκεί που μας χρωστούσαν να μας πάρουν και το βόδι. Ελεος

 8. Η χαρά σας δεν κρύβεται. Όχι ότι νοιάζεστε για το τι γράφει ο Μπογιόπουλος, σιγά τον πόνο….Άλλος είναι ο καημός σας…. Όμως, διάλογο με ένα site που φτιάχτηκε για να σχολιάζει μόνο τι γίνεται στο Ριζοσπάστη και στο ΚΚΕ, δεν είναι διάλογος αλλά νευροπάθεια, ασε που με βάζει σε περίεργες σκέψεις. Και τον κατηγορείτε κιόλας πως είναι δουλοπρεπής απέναντι στο ΚΚΕ. Ένα είναι βέβαιο, και αν ακόμα φύγει απ΄την εφημερίδα, σαν τα μούτρα σας δε θα γίνει….

 9. Όπου κι αν ρώτησα στο κόμμα, έχει άδεια ολιγοήμερη ο σύντροφος.
  Α κ κάτι άλλο! Νευροπρηξ@@κια, μην ανακοινώσετε αύριο το κλείσιμο του «Ρ». Έχουν βγάλει ανακοίνωση οι ίδιοι.

 10. τώρα να σας πω την αμαρτία μου δεν λυπάμαι για τον «ημεροδρόμο» και για την τύχη του Μπογιόπουλου στο κόμμα.Όσοι απο τον Ριζοσπάστη δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να σηκώσουν ανάστημα στις κατα συρροήν αθλιότητες του Περισσού, κακό του κεφαλιού τους. Πιστεύω πια ότι είτε θα κλείσει ο Ριζοσπάστης είτε θα γίνει εβδομαδιαίος.

  Ο Νίκος Μπογιόπουλος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Στεκεται πολύ πιο ψηλά από την μετριοκρατία του ΚΚΕ με αδιαμφισβήτητα χαρίσματα που τα αξιοποιεί όσο μπορεί καλύτερα. Κουβαλάει όμως αρκετά απο τα κουσούρια των ανθρώπων του κομματικού απαράτ με σημαντικότερο την δουλοφροσύνη προς την ηγεσία ακόμα και όταν βλέπει (και έχει την ικανότητα να το κάνει, ενώ άλλοι όχι) ότι το ΚΚΕ οδηγείται στην άβυσσο.

  Ειλικρινά ελπίζω να ΜΗΝ βγάλει κείμενο που να καταγγέλει τον Περισσό γιατί είναι πια πολύ αργά. Μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια αυτό επιβάλλει.

  Φαίδων