Ε ρε Στάλιν που σας χρειάζεται!

Standard

 

Η κρίση είναι αμείλικτη, αιματηρή, σκληρή, απάνθρωπη και αποκαλυπτική. Και αλήθεια ποιος θα περίμενε μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων που έχουν συμβεί όλο το προηγούμενο διάστημα στην ελληνική κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους νέους ότι θα βιώναμε και την απόλυτη κατρακύλα του κόμματος που η λογική λέει, ότι θα έπρεπε κανονικά αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε οργασμό δράσης και κινητοποίησης των μαζών.

Το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, όμως για το οποίο αναφερόμαστε, όπως έχει γίνει αντιληπτό, αντί να είναι στην επικαιρότητα για τη δράση του στο λαό και στο κίνημα έχει καταντήσει να ασχολούνται όλοι μαζί του για το απόλυτο ξεχαρβάλωμα του.

Γιατί την ώρα που στον τόπο αυτό ισοπεδώνονται στην κυριολεξία τα πάντα το κόμμα του λαού τι κάνει; Σκοτώνει τα ίδια του τα παιδιά, αυτούς που επένδυσε τόσα χρόνια πάνω τους, για να είναι έτοιμοι ακριβώς για τις σημερινές καταστάσεις. Εχει ήδη στείλει πάνω από δύο ντουζίνες δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη στην ανεργία και στα σπίτια τους αντί στα ρεπορτάζ. Ετσι είναι όταν κυριαρχούν απόψεις ότι «η εφημερίδα βγαίνει και με 30 Κνίτες…» Λες και αυτοί που απολύθηκαν ήταν από άλλο κόμμα και όχι από τα σπλάχνα του. Ετσι μετέτρεψε την ιστορική εφημερίδα του κόμματος τον «Ριζοσπάστη» σε μια φυλλάδα με μια ανανέωση που μόνο οι ίδιοι μπορούν να την δουν και έχουν την απαίτηση – θράσος οι εργάτες και οι άνεργοι να πληρώνουν 1,5 ευρώ  για να την αγοράσου και να διαβάσουν τι; Τις αντιγραμμένες ανακοινώσεις του κόμματος και των σωματείων του.

 Και σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η Μπογιοπουλιάδα που αποκάλυψε αυτό που από την αρχή κατήγγειλαν πολλοί δημοσιογράφοι του «Ρ» μέλη του κόμματος και μη – οι οποίοι φυσικά σήμερα είναι όλοι απολυμένοι – ότι στην εφημερίδα αυτό που γίνεται κοντά ένα χρόνο τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από πολιτική – κομματική εκκαθάριση και απόλυτη εφαρμογή κάθε μνημονιακού νόμου.

  Μπορεί η ηγεσία να πει ό,τι θέλει, στα απλά μέλη του κόμματος δηλαδή τους αληθινούς κομμουνιστές, στους φίλους και τους οπαδούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το ψάρι όμως δεν είναι κρέας και ο σημερινός Ριζοσπάστης δεν είναι ανανεωμένος, είναι καταντημένος.

Και αλήθεια προκαλεί μεγάλη περιέργεια πως τόσες χιλιάδες καλοπροαίρετος  κόσμος του κόμματος το δέχεται αυτό. Το μαρασμό δηλαδή της εφημερίδας και τις βρώμικες κατηγορίες κατά των δημοσιογράφων που τόσα χρόνια έδιναν μάχη για το κόμμα με τα γραφόμενα τους, ότι είναι  καριερίστες και ανήθικοι. Να συγχέουν τον Βιδάλη με τα μούτρα τους για να δικαιολογήσουν ότι τσακίζουν πρώτοι τις συλλογικές συμβάσεις. Και να πετάνε όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική τους.

Μπορεί η αναφορά στο Ριζοσπάστη να είναι μεγάλη αλλά τουλάχιστον αυτός υπάρχει ακόμα έστω κι έτσι. Γιατί τι μπορεί να πει κανείς για τον απόλυτο εξευτελισμό της πώλησης του 902 σε άγνωστα βρώμικα χέρια επιχειρηματιών, πολιτικών και διάφορων περίεργων κέντρων και από σταθμός του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης να έχει μετατραπεί σε σταθμό που έχουν πιάσει στασίδι όλοι οι Χρυσαυγίτες. Αποτελεί το κανάλι που έχουν βρει στέγη και συχνά πυκνά είναι μαζεμένα όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, δήθεν ως καλεσμένοι  σε εκπομπές προπαγανδίζοντας σε πανελλαδική εμβέλεια τα θρασύδειλα φασιστικά τους ιδεώδη. Αλλά τι να κάνουμε το ΚΚΕ χρειαζότανε τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ… Τόσο κοστολόγησε και εμπορεύτηκε το σταθμό. Γιατί κοστολόγησε και ξεπούλησε τη φωνή του…

Και αλήθεια πόσο βοήθησε το κίνημα δίνοντας αυτή τη φωνή στους Χρυσαυγίτες, στον Χριστιανοδημοκράτη Νικολόπουλο, δημοσιογράφους παπαγαλάκια περίεργων κέντρων και άλλα παρόμοια μπουμπούκια.

Ακόμα και ο Στάλιν που τόσο μνημονεύουν αν ζούσε σήμερα θα τους είχε πάρει στο κυνήγι για αντικομμουνιστική δράση. Αφού τελικά, παραφράζοντας δικά του λόγια: «Οι καπιταλιστές μας πούλησαν ήδη το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε…» Κι εμείς το αγοράσαμε…

 

                                                                  Ι.Σ.

Advertisements

2 responses

 1. ο Ριζοσπάστης λειτουργεί τρόπον τινά ως ο καθρέπτης του Κόμματος. Από τη στιγμή που η ηγεσία του ΚΚΕ έχει προσχωρήσει στο καθεστώς κατοχής της χώρας μας που έχουν επιβάλλει οι Εγγυήτριες Δυνάμεις, στα αλήθεια περιμένουμε ο Ριζοσπάστης να «πετάει»;
  Και για ποιό λόγο να «πετάει»; Για να ωφελούνται περισσότερο αυτοί που εξανδραποδίζουν έναν ολόκληρο λαό και καταστρέφουν μια χώρα; Αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παραφυάδες του) είναι απολύτως εχθρικές δυνάμεις για το λαό,

  Όχι απλώς παρασιτούν εις βάρος του αλλά είναι εντεταλμένες από το καθεστώς με σκοπό «εκ των έσω» να διαλύσουν ό,τι ζωντανό υπάρχει, να σπείρουν την ηττοπάθεια, την συγχυση και τον αποπροσανατολισμό στον κόσμο.

  Βέβαια στην περίπτωση του ΚΚΕ αυτό γίνεται με …επιστροφή στις «ρίζες» δηλαδή τον σταλινισμό, την πιο διεστραμμένη εκδοχή της σοβιετικής εξουσίας. Και αυτό το κόλπο όμως έφαγε τα ψωμιά του.Ο κόσμος έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στο ΚΚΕ και αυτό το γνωρίζουν αυτοί που χρειάζεται να το γνωρίζουν. Το 4.5% είναι τίποτα σε αυτό που έρχεται. Αν ξαναγίνουν (ελεύθερες) εκλογές δεν μπαίνει στη βουλή ακόμα και αν κατέβει ο Κόκκινος Στρατός.

  Στην πράξη το ΚΚΕ γκρινιάζει πότε-πότε για τα «νέα μέτρα που θα τσακίσουν το λαό» ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του και δώθε παν οι άλλοι…

  Αν νομίζουμε όμως ότι θα μείνει το Κόμμα με σταυρωμένα χέρια κάνουμε λάθος. Το μέλλον για το ΚΚΕ είναι οι μετανάστες και λίγο-πολύ για όλα τα αριστερά κόμματα και απο-κόμματα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδειξε το δρόμο. Στο 19ο συνέδριο δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στον προσυλητισμό μεταναστών Αυτή είναι η κατάντια ενός κόμματος που για έναν αιώνα έβαλε τη σφραγίδα του στην ιστορία της χώρας μας.

  Φαίδων

 2. »και αλήθεια πως τόσες χιλιάδες καλοπροαίρετος κόσμος του κόμματος το δέχεται αυτό»
  Αμ δεν το δέχεται!!!.
  Εκτός απο τους επαγγελματίες μισθοφόρους που έχουν ίδιον οικονομικό συμφέρον,όλο και περισσότεροι απομακρύνονται αηδιασμένοι.
  Χαρακτηριστικά.Στην γειτονιά μου κάθε Κυριακή τα παιδιά της ΚΝΕ μοίραζαν σε 4-5 σπίτια τον Ριζοσπάστη.Οσοι τον έπαιρναν,ανεξάρτητα αν είσαν φίλοι του κόμματος ή οχι,το έκαναν πρώτον για τα παιδιά που τον μοίραζαν και δεύτερο γιατί νόμιζαν πως θα διαβάζουν κάτι διαφορετικό απο τις άλλες εφημερίδες.
  Ειδικά μετά την καρατόμηση Μπογιόπουλου,όλοι μα όλοι σταμάτησαν να τον αγοράζουν.Μάλιστα οι δύο απο αυτούς μου είπαν πως δήλωσαν στα παιδιά της ΚΝΕ να μην τους ξαναφέρουν ριζοσπάστη και τα έδιωξαν αξαγριωμένοι.
  Και αυτό συμβαίνει παντού.Στα σπίτια,στα καφενεία,στους χώρους δουλειάς και όπου τελος πάντων διακινείτο ο ριζοσπάστης.Και δεν αφορά μόνο την διακίνηση του ριζοσπάστη.Γενικά η πολιτική του ΚΚΕ όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια,διώχνει παραδοσιακούς φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος.Η στροφή σε όλο και πιό σταλινικές θέσεις,οι απολύσεις,οι πιέσεις να δεχτούν οι εργαζόμενοι όλους τους μνημονιακούς νόμους στην πλάτη τους,η ξεδιάντροπη βοήθεια που προσφέρει στον ακροδεξιό Σαμαρά,απομακρύνουν πολύ κόσμο.
  Αν η αχαρακτήριστη ηγεσία του Περισσού θέλει την συρρίκνωση του ΚΚΕ και την σταθεροποίησή του στο 3με 4%,τότε το καταφέρνει μια χαρά.