Κάνετε και καψώνια πριν από τις απολύσεις σύντροφοι;

Standard

 

Στη 1 που παρέδωσα και υπολείπονταν 4 σελίδες, καλά δεν ήταν; Αλλωστε έτσι όπως έγιναν τα πράγματα πλέον, το γοργόν και χάριν έχει… Την αγάπη μου σε όλους! Στους απολυθέντες κυρίως… Και να μη χανόμαστε!

Ο Κώστας Κρεμμύδας, που έγραψε αυτά τα λόγια στο facebook, είχε απολυθεί από τις 11. Σεβόμενος το ψωμί που έτρωγε τόσα χρόνιαστον «Ριζοσπάστη», κάθισε μέχρι τη 1, ώστε οι δικές του σελίδες, αυτές που είχε κλείσει ως συντάκτης ύλης, να κλείσουν σωστά και στο τυπογραφείο.

Η Αλεξάνδρα Φωτάκη απολύθηκε στις 11, αφού όλο το διεθνές είχε παραδώσει την ύλη του, την οποία καθυστερούσε λόγω των απολύσεων που είχαν ξεκινήσει με τον Γρηγόρη Τραγγανίδα (πολιτιστικό- μα τον Γρηγόρη βρε αθεόφοβοι;) και τον Κώστα τρακόσα (εργατικό). Τον Ηρακλή Κακαβάνη (διόρθωση) δεν ξέρω τι ώρα τον απέλυσαν. Αργά πάντως. Με τη λήξη της βάρδιας.

Αυτό λέγεται καψώνι αν δεν κάνω λάθος. Συγχωρέστε με, δεν πήγα φαντάρος. Αλλη στράτευση είχα. Σε κόμμα που υπηρετούσε- κάποτε- τον άνθρωπο και το ευτυχισμένο μέλλον του. Ή έτσι έλεγε…

Ας συγχωρεθεί η αδυναμία μου. Μερικούς από τους απολυμένους τους έχω μεγαλώσει στα γόνατά μου. Αλλοι είναι φίλοι μου χρόνια. Ο Γρηγόρης ΜΟΥ όμως, είναι μια άλλη περίπτωση. Δείτε κι εδώ, ένα κείμενο του Θωμά Σίδερη: http://trenomag.wordpress.com/2013/11/30/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7/

Ο Κυριάκος Ζηλάκος δίνει αναλυτικά στοιχεία (στο facebook πάντα). Όπως γράφει, «μέσα σε 10 μήνες στον Ριζοσπάστη: από τους 14 δημοσιογράφους μη μέλη του ΚΚΕ που πήγαν στο σωματείο τους, την ΕΣΗΕΑ, ζητώντας στήριξη γιατί ήταν απλήρωτοι πάνω από ένα εξάμηνο, απολυθήκαμε οι 13 (η Χριστίνα προς το παρόν μένει λόγω γέννας). Από τους 8 που πήγαν στα δικαστήρια ζητώντας τα δεδουλευμένα 8-10 μηνών απολύθηκαν και οι 8 χωρίς να καταβληθούν σε όλους τα δεδουλευμένα. Από τα 8 μελή του ΚΚΕ που αρνήθηκαν πρόσφατα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ήδη έχουν απολυθεί οι 5. Από τα 5 μέλη του ΚΚΕ που εξέφρασαν διαφορετική από την ηγεσία-συμμορία άποψη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου απολύθηκαν και οι 5. Συνολικά έχουν απολυθεί από τον Ριζοσπάστη μέσα σε 11 μήνες 35 εργαζόμενοι, ενώ όσοι μένουν εκβιάζονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις των 800 το μήνα που σε επομένη φάση θα γίνουν και λιγότερα. απολύσεις έγιναν μέσα στις γιορτές Χριστούγεννα-πρωτοχρονιά, ανήμερα της αργίας (των δημοσιογράφων) της πρωτομαγιάς, ενώ οι τελευταίες έγιναν μετά τα μεσάνυχτα.»

Τόσα όνειρα, πώς τα πετάνε στα σκουπίδια; Μόνο αυτό θα ήθελα να ξέρω.

Υ.Γ. Μη γράφετε σχόλια για το γιατί δεν δημοσιεύουμε- κι ούτε πρόκειται- το κατάπτυστο κείμενο του Εγώ-Εγώ- Εγώ-καιπάλιΕγώ- Ηλίθιοι. Αυτονόητα πράγματα. Κείμενα που δίνουν άλλοθι στις ηγεσίες, κείμενα που χρησιμοποιούνται για να καθησυχασθούν οι κομματικές οργανώσεις ψευδώς, ΔΕΝ αναπαράγονται. Το παρόν ιστολόγιο δεν έγινε για να στηρίζει καριέρες. Κανενός.

2 responses

 1. Δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς κάνει ο Μπο. Παραδίδει μαθήματα δημοκρατικού συγκεντρωτισμού; Χριστιανικής ηθικής γυρίζοντας το άλλο μάγουλο; Τί προσπαθεί να αποδείξει και σε ποιούς;
  Στο ΚΚΕ; Αφού τον απέλυσε και τον φτύνει ως διαφωνούντα.
  Στους απολυμένους συναδέλφους του; Και αυτοί τον φτύνουν επειδή είναι αναξιοπρεπής.
  Στον κόσμο του ΚΚΕ; Ας πεί ότι «καλώς απολύθηκα γιατί είμαι ένας τιποτένιος, η στήλη μου δεν αξίζει δεκάρα και κακώς που την διαβάζατε».
  Στην υπόλοιπη κοινωνία: Ότι δεν πρέπει να υπερασπίζεσαι απολυμένους; Ok, το πιάσαμε το νόημα…
  Η πλήρης, η απόλυτη παράνοια.

  Φοβάμαι ότι ο Μπο, έχοντας καβαλήσει για τα καλά το καλάμι του περσονισμού, βρίσκεται τώρα στην no man’s land, από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν πειράζει, καλή ψυχή!

  Φαίδων

 2. Δεν ξέρω αν τον ρώτησε κανείς τον πολύ Μπογιόπουλο,αν είναι κομμουνιστής,βουδιστής,βραχμάνος ή Σαρακατσάνος.
  Ομως το παράκανε με την λέξη ηλίθιος.Ηλίθιε,είναι ο καπιταλισμός,ηλίθιε,είναι το ΚΚΕ,ηλίθιε είμαι κομμουνιστής.
  Πήρε όλο τον κόσμο παραμάζωμα και τους έχρισε ηλίθιους.
  Ο σταλινικός Μπογιόπουλος δεν έχει καταλάβει ένα πράγμα.
  Οτι πρώτα βγαίνει η ψυχή του κνίτη σταλινικού,και μετά το χούι του.
  Κατάντησε γραφικός αφού γλείφει εκεί πού έφτυνε και τούμπαλιν.
  Απλά φαιδρός.