ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Εκτελέστηκε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας

Standard

Η είδηση δεν είναι βέβαια η εν ψυχρώ δολοφονία από τον κληρονομικό δικτάτορα του ενοχλητικού (πλέον) θείου, αλλά ο ανεπανάληπτος τρόπος με τον οποίο “ενημερώνει” τους αναγνώστες του ο “Ριζοσπάστης”. Φανταστείτε (για μια εφιαλτική στιγμή) να ήταν αυτή η εφημερίδα η μοναδική πηγή ενημέρωσης – και μετά θυμηθείτε ότι έτσι γινόταν επί δεκαετίες, σε πολλά μέρη του κόσμου. Και ότι σε πολλά σημεία του πλανήτη εξακολουθεί να γίνεται το ίδιο.

neurospastis_141213_small

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.– Την εκτέλεση του 67χρονου Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, πρώην αντιπροέδρου της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας, υψηλόβαθμου στελέχους του Κόμματος Εργατών Κορέας και θείου του νυν ηγέτη της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσαν νωρίς χτες οι βορειοκορεατικές αρχές σημειώνοντας ότι ο πρώην αξιωματούχος είχε προηγουμένως αποπεμφθεί από το κυβερνών κόμμα και είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών επειδή κρίθηκε ένοχος εσχάτης προδοσίας από στρατοδικείο της Πιονγιάνγκ.

Η εκτέλεση του Γιανγκ έγινε την Πέμπτη αμέσως μετά την απόφαση του ειδικού στρατιωτικού δικαστηρίου, που σύμφωνα με το επίσημο κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA τον έκρινε ένοχο «διάπραξης του ασυγχώρητου εγκλήματος της προδοσίας». Ο Γιανγκ φέρεται μάλιστα πως παραδέχθηκε στο στρατοδικείο ότι σχεδίαζε πραξικόπημα σε βάρος του νυν προέδρου (και ανιψιού του) Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μεταδίδοντας την είδηση για την εκτέλεση του πρώην ανώτερου αξιωματούχου το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, σημείωσε πως ο «κατηγορούμενος Γιανγκ συγκέντρωσε δίπλα του ανεπιθύμητες δυνάμεις και σχημάτισε μια αντεπαναστατική φράξια όπως αυτές που υπάρχουν στη σύγχρονη εποχή στην οποία ήταν ο αρχηγός για μεγάλο χρονικό διάστημα και, συνεπώς, υπέπεσε στο φρικτό έγκλημα της προσπάθειας ανατροπής του κράτους». Επίσης υπάρχουν κατηγορίες για διαφθορά και καταχρήσεις κάθε είδους.

Η εξέλιξη χρησιμοποιήθηκε ως μία καλή αφορμή από τη γειτονική Νότια Κορέα, προκειμένου να σχολιάσει πως παρακολουθεί συνεχώς και με «βαθιά ανησυχία» τα τεκταινόμενα στην Πιονγιάνγκ, σημειώνοντας ότι είναι «πλήρως προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα στο μέλλον»… σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους της.

Τέλος, στην Ουάσιγκτον ο Πάτρικ Βέντρελ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ομοίως ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη ΛΔ Κορέας.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΛΥΒΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

http://panosz.wordpress.com/2013/12/14/korea-5/

Tο σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου δημιουργήθηκε ειδικά για τον Νευροσπάστη

Και μια απορία: όταν μας άφησε χρόνους ο πολυχρονεμένος σύντροφος- μπαμπάς του Κιμ Γιονγκ Ουν έσπευσε η Αλέκα Παπαρήγα  να συμμετάσχει στους λαϊκούς θρήνους.

Το ίδιο έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας όταν πέθανε ο Ούγο Τσάβες.

Κανείς από την ελληνική αριστερά δεν πήγε όμως τώρα στη Νότιο Αφρική για τον Μαντέλα.

Γιατί άραγε;

3 responses

 1. ποιός Ριζοσπάστης; Ακόμα εκεί είστε;
  Το πρώτο θέμα είναι ότι το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ καταρρέει στους χώρους δουλειάς και στο τελευταίο του προπύργιο, τον δημόσιο τομέα. Δεν συζητώ καν για τον ιδιωτικό όπου έχει ήδη εκμηδενιστεί.
  Το δεύτερο ότι το ΚΚΕ έχει πρακτικά χρεωκοπήσει.
  Επί της ουσίας ΚΚΕ δεν υφίσταται πλέον, τουλάχιστον με τη μορφή που το ξέραμε. Δεν μπορεί να κάνει ούτε μια συγκέντρωση της προκοπής.
  Επομένως η μόνη έγνοια της φράξιας είναι να παραμείνει προσδεδεμένη σε κυβέρνηση και Δανειστές ώστε να εξασφαλίζει επικοινωνιακή προβολή, κρατικό χρήμα και διάφορες άλλες «διευκολύνσεις» όπως την σκανδαλώδη πώληση του 902. (Επι τη ευκαιρία ψάξτε τί γίνεται με τα ακίνητα του κόμματος και αν έχουν περαστεί σε καμία οφ-σορ…)

  Μάλιστα αυτή τη περίοδο η φράξια φροντίζει να «βολέψει» στο δημόσιο με κυβερνητικό ρουσφέτι όσους μπορεί από τους «δικούς της» και να διασφαλίσει την μονιμότητα και την προαγωγή αυτών που την υπηρετούν ξεπουλώντας τους υπόλοιπους.
  Τρανταχτό δείγμα η κατευναστική στάση του ΠΑΜΕ στις απολύσεις διοικητικών στα ΑΕΙ και γενικά στο δημόσιο τομέα.

  Αυτό όμως έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από αυτούς που στηρίζουν το ΚΚΕ αλλά βλέπουν το ολοκάθαρο ξεπούλημα, τις ανταλλαγές και τις συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» που κάνει το ΠΑΜΕ με την κυβέρνηση.

  Φαίδων

 2. Νομίζω ότι δεν ενημερώνει πλέον ο Ριζοσπάστης.Το μόνο που κάνει είναι να περνά αυτούσια την γραμμή της φράξιας σε όσους απο τα μέλη τον διαβάζουν ακόμα,με σκοπό τον φανατισμό και την μισαλοδοξία.Είναι γεγονός πως όλο και λιγώτερα μέλη τον διαβάζουν.
  Για διαπαιδαγώγηση σε αξίες και ιδανικά,δεν γίνεται κουβέντα.Τα έχουν απεμπολήσει προ πολλού.
  Φαίνεται ότι για την φράξια ο Ριζοσπάστης είναι βάρος.
  Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει εφημερίδα με τόσο προσωπικό και τέτοιας ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό.
  Μόνο εφημερίδα τοίχου μπορείς να κυκλοφορείς με τέτοιες προυποθέσεις.
  Αν στις γενικώτερες προσπάθειες της φράξιας για απαξίωση του ΚΚΕ είναι και η μετατροπή του Ριζοσπάστη σε φυλλάδα,τα καταφέρνει περίφημα.