«Μ’ άσπρο γάντι καθαρό»

Standard

 

12248441_490514484452982_1452427229_oΜερικές φορές, τα λόγια που χωρίς να εννοείς λες, σε εκδικούνται.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ο φάρος που μας δείχνει το δρόμο προς τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ανεξαρτησία. Είναι η ενεργός μνήμη που μας καλεί σε συλλογική δράση, ενότητα κι αγώνα. Είναι το καθήκον που μας ορίζει να σταθούμε αποφασιστικά αντίθετοι απέναντι σε κάθε κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας».

 

(Αλέξης Τσίπρας, στο περσινό μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που είχε αναρτηθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.)

Last year,  τα είπες όλα. Κι έτσι, σωστά δεν έκανες φέτος καμιά δήλωση προσερχόμενος για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο. Τι να πεις άλλωστε; Οτι παραμένει καθήκον  μας  «να σταθούμε αποφασιστικά αντίθετοι απέναντι σε κάθε κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας»;

Στη διαδήλωση για την απεργία της 12ης Νοέμβρη, το είχατε βρει: ο ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε, ας πούμε, κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για τη λιτότητα και την εφαρμογή των μνημονίων. Γιαλαντζί αντίθεση. Ομως ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταντά γελοιοδέστερο και από τον πρόσφατο ξυλοδαρμό μεταξύ των αναρχικών- αυτοί, τουλάχιστον δεν είναι εξουσία….

Πάρε λοιπόν τα μπογαλάκια σου και τρέχα να παρακολουθήσεις το ματσάκι Τουρκίας- Ελλάδας με τον Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι χτες βράδυ, έλεγα μέσα μου πως είναι προσβολή στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, ο πρωθυπουργός μιας κατά δήλωσίν της αριστερής κυβέρνησης ανήμερα της επετείου να βλέπει ποδόσφαιρο κάνοντας, δήθεν, και διπλωματία.

Σήμερα ξημέρωσε με την παράδοση των κόκκινων τραπεζικών δανείων στους καρχαρίες. Κι όπου πέφτουν καρχαρίες, βγαίνει αίμα στον αφρό. Ενώ, ως γνωστόν, ο Μακχήθ βγαίνει στο Σόχο μ’ άσπρο γάντι καθαρό.

Μπορεί και στην Ιστικλάλ.

Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου. Το κείμενο έγραψε η Αγγελική Κώττη

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.