Εδώ ΔΕΝ γελάνε…

Standard

Image

Εφόσον κάποιος αληθινά πιστεύει στη δημοκρατία, δεν του περνά καν από το μυαλό να απειλήσει, έστω κι προς χάριν γούστου, με στρατόπεδα και ξερονήσια.

Εφόσον παρεκτραπεί και παίξει εν ου παικτοίς, η ομήγυρη δεν δικαιολογείται ούτε να γελά, ούτε να χειροκροτεί. Δεν είναι αστειάκι οι εκτοπισμοί, οι εγκλεισμοί, οι στερήσεις πολιτικών ή ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οφείλει ο διπλανός σου- αρχηγός κόμματος μάλιστα-  να σε ανακαλέσει στην τάξη. Εστω και κομψά.

Εφόσον δεν κάνει εκείνος  το αυτονόητο, πρέπει να το κάνουν οι οπαδοί του, μερικοί από τους οποίους το γυρίσαν στο… τσάμικο.. Ναι, υπάρχει η Αμυγδαλέζα, και τα λοιπά  στρατόπεδα κράτησης μεταναστών,  όπως επαναλαμβάνουν στερεότυπα, υπάρχει ο ξένιος- άξενος Δίας, υπάρχουν τόσοι χώροι όπου επικρατεί η κρατική βία και αυθαιρεσία. Εσύ, ο αριστερός, είσαι αθώος του αίματος τούτου. Κι έτσι πρέπει να παραμείνεις. Αθώος, σοβαρός, προσηλωμένος στους δημοκρατικούς θεσμούς. Αυτούς, για τους οποίους η παράταξή σου γέμιζε τα ξερονήσια επειδή υπερασπιζόταν ανυποχώρητα την ιδεολογία της και τη Δημοκρατία.

(Το γεγονός: Σε μια από τις συζητήσεις που έγιναν και με τον Αλέξη Τσίπρα να κάθεται στο ίδιο πάνελ με τον σλοβένο φιλόσοφο, ο Σλαβόι Ζίζεκ εκστόμισε μια  απαράδεκτη άποψη για όσους δεν θα υποστηρίξουν στο μέλλον τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ έναν από τους λίγους «φάρους» στην Ευρώπη είπε: «Το τεστ που πρέπει να γίνεται στους ανθρώπους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι το εξής: αντί να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για την Ευρώπη πρέπει να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά την δική μου άποψη το δημοκρατικό μέλλον πρέπει να έχει ως εξής: όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ.»)

Ένα σχόλιο

  1. ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ. ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΣΥΑ……..